Cum sa transformi o camera intr-un apartament modern cu doua dormitoare - galerie foto

de Marcel Buciuman in Recomandari

Cei care au avut ocazia sa paseasca intr-una dintre impunatoarele case construite la inceputul secolului trecut in centrele vechi ale oricarui oras mare din tara, probabil ca au ramas impresionati de dimensiunile camerelor, obisnuiti fiind cu economicele apartamente de la bloc.

Sufragerie casa moderna

Ei bine, dupa '89, o mica parte a acestor cladiri s-au intors la vechii proprietari iar majoritatea au fost impartite intre chiriasii care s-au trezit ca detin camere cu suprafete chiar mai mari de 30 de metri patrati si inaltimi de peste 4 metri.

Daca la prima vedere o camera cu asemenea dimensiuni poate parea tentanta, la o analiza mai atenta, pentru cei mai multi, se dovedeste a fi prea putin practica. Aceasta si daca ne gandim doar din perspectiva costurilor de incalzire in perioada sezonului rece. Ca urmare, pentru a reduce volumul de aer incalzit, multi au decis sa coboare inaltimea camerelor construind tavane false din gips-carton.

Set mobila pentru dormitor din lemn masiv Seby, alb

Mobila dormitor lemn masiv Seby, alb

In cele ce urmeaza va vom prezenta insa solutia unei firme de design interior din Poznan, Shoko Design, solutie ce poate fi adaptata oricarui spatiu cu o inaltime rezonabila.

Proiectul a constat in transformarea unui spatiu deschis, cu forma aproximativ patrata si cu inaltimea putin peste patru metri, intr-o locuinte moderna pentru o familie cu o fetita.

Pentru a castiga mai mult spatiu util s-a decis sa se profite de inaltime si sa se realizeze o etajare partiala a spatiului.

Living apartament etajat

S-a inceput cu realizarea unor ziduri de sprijin si de compartimentare iar apoi, peste acestea, s-a construit o platforma cu structura din grinzi de lemn, lasate la vedere. Pe platforma astfel obtinuta s-au amenajat dormitorul matrimonial, un dressing si o baie.

Dormitor eclectic Amenajare dormitor eclectic Design interior eclectic Baie moderna Detaliu baie moderna Detaliu baie moderna

Zidul din caramida lasat netencuit a devenit si un element decorativ central. In plus, acesta are un rol si in sustinerea scarii cu structura metalica ce asigura accesul spre platforma.

Sub dormitorul matrimonial a fost delimitata camera fetitei si o baie, in timp ce restul spatiului, ramas deschis, este destinat zonei de zi.

Designul interior este unul eclectic, elementele clasice si moderne imbinandu-se inspirat cu accentele retro sau industriale.

Bar retro Bucatarie retro Bucatarie apartament modern Design interior baie moderna Detaliu baie moderna

Cromatica, o paleta de tonuri de gri, alb si negru, imprima spatiului o nota de eleganta in timp ce zidul din caramida, grinzile aparente, pardoseala din lemn si cateva pete de culoare roz pastel incalzesc atmosfera locuintei.

zona zi deschisa apartament Decor apartament modern Apartament modern Living apartament modern etajat Living modern etajat Living modern etajat Living modern etajat Living modern etajat Sufragerie moderna

In camera fetitei s-a optat pentru un roz intens, pentru a crea atmosfera vesela si dinamica specifica varstei.

Camera fetite roz

Pat Junior, lemn masiv si MDF, alb

Pat lemn masiv si MDF, alb Amenajare camera fete

Daca acest apartament v-a inspirat asteptam sa ne trimiteti imagini cu propriul proiect de amenajare pe verticala a unui spatiu.

Foto: Shoko Design

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Arhitect online

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!