Pavelele bat betonul la pret

in Constructii

Tot mai multi proprietari opteaza pentru amenajarea curtii cu pavele, in vreme ce varianta betonarii este considerata scumpa si nefunctionala. „Amenajarile moderne prevad montarea de pavele in locul variantei cu ciment, pentru ca pavelele arata mult mai bine“, ne-a spus Adrian Iovescu, designer in cadrul firmei Accent Design.

 

 

Pavelele sunt indicate pentru pavarea de alei, curti interioare, terase, parcaje, trotuare cu trafic pietonal intens si mediu. In functie de grosime, pavelele suporta greutati de pana la 10 tone.
Cererea pentru pavele este in crestere chiar daca preturile sunt cu peste 20% mai mari. „Comparativ cu perioada similara a anului trecut pavelele s-au scumpit cu 20-30% din cauza cresterii pretului la ciment, care este materia principala pentru fabricarea pavelelor“, ne-a spus Nicu Stan, administratorul firmei Serpocom SRL.
Astfel, s-a ajuns ca modelul cel mai ieftin de pavea sa coste 29 de lei metrul patrat, fara TVA. Cele mai scumpe pavele sunt cele care, pe langa forma mai deosebita, sunt de culoare verde sau albastra. Acestea au un pret de aproximativ 20% mai mare. „Verde si albastru sunt culori de lux, intrucat oxidul care se foloseste pentru colorarea dalei este extrem de scump“, a precizat Nicu Stan. Chiar daca sunt mai scumpe, majoritatea clientilor prefera pavelele colorate. Cel mai scump pavaj costa aproximativ 42 de lei metrul patrat, fara TVA, este colorat, are o grosime de sase-sapte centimetri si este alcatuit din pavele diferite ca forma si dimensiuni.

Autor: Nicu Stan

Sursa: Cotidianul

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!