5 idei: piatra naturala pentru terasa si gradina - Galerie foto

in Targuri si expozitii

Poti amenaja atat terasa cat si gradina cu piatra naturala, vei ajunge la un aspect modern pastrand totodata, eleganta clasica. Placile de piatra naturala, fie ele lustruite, polisate sau mate, sunt apreciate atat pentru aspect cat si pentru rezistenta.

 

 

Iata cateva idei pe care le poti aplica la proiectul de amenajare al spatiului exterior casei, indiferent de marime:

 

1. Bucataria de vara sub cerul liber

 

Bucatarie de vara
Foto: Key Residential

 

O terasa placata cu un calcar polisat si impermeabilizat corespunzator poate deveni spatiul perfect pentru configurarea unei bucatarii de vara pe cinste. Este foarte important sa sigilezi placile in cazul in care amenajezi un spatiu pentru gatit, pentru a evita impregnarea petelor de ulei si grasime in acestea, dar si pentru a le creste rezistenta in fata schimbarilor de temperatura. Este bine sa acoperi bucataria de vara, cel mai simplu mod fiind sa folosesti un schelet de lemn, cu un acoperis din acelasi material, pe care sa montezi cateva spoturi, pentru a putea folosi spatiul si in timpul serii.

 

Bucatarie de vara
Designer: Witt Construction; Foto: Randall Perry

 

Daca vrei un gratar sau un cuptor trainic, poti alege din oferta specialistilor in piatra naturala de la PiatraOnline.ro un gratar din beton armat, cu caramida rezistenta la foc si placat cu piatra naturala decorativa.

 

Gratar de gradina
Foto: Piatraonline.ro

 

2. Spatiul pentru citit

 

Amenajare terasa
Arhitect: BAR Architects; Foto: Matthew Millman

 

Paveaza cu travertin terasa de vara din curtea exterioara si amenajeaza o mini-biblioteca in acest spatiu. Un rastel cu carti, o lampa pentru citit, o canapea de exterior si o masuta pentru cafea sunt tot ce iti trebuie pentru ca diminetile tale de vara sa devina mai dulci si mai relaxate. Poti folosi si un balansoar sau un leagan dublu in locul canapelei, pentru a te bucura de si mai mult rasfat. Acopera aceasta terasa pavata cu piatra naturala cu ajutorul unei copertine care sa tina umbra sau a unei bolte naturale din plante agatatoare. Iar o bancuta zidita din piatra naturala iti va personaliza si mai mult terasa.

 

Bancuta piatra naturala
Peisagist: McDugald-Steele

 

3. Camera de zi mutata afara

 

Terasa cu piatra naturala
Peisagist: Dear Garden

 

Amenajare ce poate fi creata cu ardezie neagra, pentru exterior si piatra Rusty Brown.

 

In timpul verii, ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa stai in casa. Adierea placuta din timpul diminetii si cantecul de seara al greierilor te-ar putea ajuta sa te deconectezi si sa te eliberezi de stresul cotidian. Opteaza pentru un mobilier de exterior compus dintr-o canapea si doua fotolii confortabile, pe care sa le acoperi, pentru un plus de confort, cu perne pufoase si moi. Aseaza intre ele o masa de cafea scunda si monteaza si un monitor pentru serile in care vrei sa vizionezi un film alaturi de cei din familie.

 

Terasa acoperita
Peisagist: Landmark Builders

 

Pardoseala din piatra naturala se va racori in timpul serii si in plus este foarte usor de curatat si de ingrijit.

 

4. O curte marita

 

Piatra naturala
Peisagist: Dear Garden

 

Nu ai visat dintotdeauna la o curte imensa, pavata cu piatra naturala? Acum iti poti indeplini visul si poti merge chiar mai departe de-atat, acoperind si peretii exteriori sau gardul, partial sau total, cu acelasi material. Daca decorezi cu o masuta rotunda si cu scaune cu spatar, stil bistro si mai pui si o umbreluta, te vei simti ca intr-una dintre curtile elegante si pretentioase de la inceputul secolului trecut.

 

Amenajare terasa
Arhitect: Kevin Oreck; Foto: David Phelps

 

Intr-o astfel de terasa ai, totusi, nevoie si de putina verdeata pentru ca decorul sa fie desavarsit. Opteaza pentru vase mari din roca naturala in care sa plantezi arbusti ornamentali, citrice sau palmieri de dimensiuni medii.

 

5. Pridvor pentru intreaga familie

 

Amenajare terasa
Arhitect: Locati Architects/Tolstedt Architects; Foto: Roger Wade Studio

 

Poti transforma terasa din spatele casei intr-un adevarat pridvor de care sa se bucure intreaga familie printr-un redesign simplu si nu foarte costisitor. Presupunand ca aceasta este deja pavata cu roca naturala, nu ai nevoie decat sa o reconditionezi si sa cumperi mobilierul potrivit.

 

In primul rand, vei avea nevoie de o canapea si cateva fotolii cu o masuta mica pentru cafea, pentru spatiul de relaxare. Poti inlocui fotoliile cu leagane sau balansoare, musafirii le vor aprecia negresit.

 

Terasa stil mediteranean
Designer: Tucker & Marks; Foto: Matthew Millman

 

In al doilea rand, ai nevoie sa transformi cealalta jumatate a terasei intr-un loc unde poti servi masa alaturi de cei dragi in zilele calduroase de vara. O masa extensibila si cateva scaune retractabile, care sa nu ocupe mult spatiu, ar fi perfecte pentru acest loc. Nu uita de vasele cu flori si de cateva felinare care sa va lumineze calea in noptile tarzii.

 

Terasa seara
Peisagist: Pedersen Associates; Foto: Barbara Ries

 


Sursa: Piatraonline.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!