Cum arata bucatariile futuriste - galerie foto

in Decoratiuni

Bucatariile actuale imbina cu succes latura functionala cu cea estetica. Designul lor este modern si elegant. Insa, peste ceva ani vor parea demodate. Prin urmare, designerii de interior incearca sa ne surprinda inca de acum cu o noua viziune asupra bucatariei.

 

Bucatariile futuriste par a fi desprinse din filmele SF, designul lor ducandu-te cu gandul mai degraba la navele spatiale decat la un spatiu casnic. In aceste interioare fantastice, simpla atingere a unui buton capata alta dimensiune...

 

 

Bucatarie futurista

 

Elementele de decor sunt doar cele strict necesare, ceea ce ofera incaperilor un aer foarte aerisit. Mobilierul este creat inteligent, ofera modele unice si functionalitati inovatoare. Designul este minimalist, cu linii simple sau arcuite. Materialele folosite la realizarea acestuia sunt usoare, dar de o calitate exceptionala, fiind rezistente la umezeala, temperaturi inalte si simplu de intretinut. Deseori sunt folosite materiale noi, cum este corianul, cu care se pot realiza suprafete extrem de netede, inclusiv curbe si foarte rezistente.

 

Bucatarie futurista

 

Bucatarie futurista

 

Butoanele clasice si manerele sertarelor aproape ca dispar, acestea fiind inlocuite cu sisteme speciale de deschidere/inchidere, sensibile la o atingere usoara (de tip soft-touch). La acestea se adauga sisteme de iluminare a rafturilor prin sticla utilizata la diverse compartimentari. In astfel de bucatarii vom intalni frecvent materiale precum metalul si sticla.

 

Bucatarie futurista

 

In topul culorilor se afla albul, urmat de gri (aspect metalizat) si combinatiile de alb cu multe culori tari (rosu, verde, mov).

 

Bucatarie futurista

 

Intr-o bucatarie futurista, totul este digitalizat, scopul final fiind acela de a le oferi utilizatorilor confort, relaxare si mai mult timp pentru ei insisi. Aparatura electrocasnica ultraperformanta faciliteaza activitatile din bucatarie. Retetele sofisticate, care necesitau timp indelungat de preparare, sunt rezolvate cu echipamente si functii care masoara ingredientele si executa fiecare etapa dupa programe speciale.

 

Bucatarie futurista

 

Bucatarie futurista

 

Sursa imaginilor: piterest.com

Citeste articolul integral

Autor: Elena Virlan

Sursa: Romania Libera

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Arta gradinaritului

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!