Idei pentru constructia si amenajarea unei case in stil mediteranean - galerie foto

in Constructii

Din ce in ce mai multi beneficiari aleg construirea unei case de tip mediteranean.

 

Naturaletea este imbinata cu temperamentul latin, in culori deosebite, clasicul si modernul fiind astfel unificat. Materialele naturale, o atmosfera relaxata, deschiderile largi, terase, plante si flori, culorile, in care energia celor solare este echilibrata de albastrul marin, cam acestea ar putea caracteriza, in mare, casele mediteraneene.

 

 

Casa in stil toscan de la Timisoara
Casa in stil toscan de la Timisoara
Foto: Romania Libera

 

Fie ca sunt inspirate din arhitectura greceasca, dalmata, italieneasca sau spaniola, fiecare dintre acestea avand particularitatile sale, in mod cert exista caracteristici comune. De fapt stilul mediteranean este mai mult decat un stil arhitectural, este un adevarat stil de viata.

 

Casa in stil mediteranean la Constanta
Casa in stil mediteranean la Constanta
Foto: Romania Libera

 

Casa in stil mediteranean la Constanta
Proiect casa mediteraneana, arh. Gabriel Georgescu

 

Casele mediteraneene folosesc la constructie materialele naturale ca piatra, lemnul, argila, varul, in diferite combinatii, ca structura de rezistenta o varianta foarte raspandita fiind caramida, iar pentru acoperis tigla ceramica tip olan. Terasele mari, uneori piscinele, multe plante si flori sunt de asemenea caracteristice acestor case. Si in tara noastra tot mai multi proprietari aleg aceasta varianta care reprezinta o atractie deosebita in momentul de fata cand stilul latino castiga teren iar noi ne simtim apropiati de acesta. Nu este deci de mirare ca arhitectii propun deseori proiecte de casa folosind acest stil sau elemente ale sale. Pe de alta parte, se poate spune ca aceste case reprezinta o traditie si la noi, dovada fiind casele din Dobrogea si din Delta, care pot fi vazute si la Muzeul Satului, precum si Casa Doina de pe Kiseleff (constructie cunoscuta sub numele de Bufetul de la Sosea, inainte de razboi, cand a fost edificata).

 

Casa in stil mediteranean
Casa mediteraneana
Foto: Shutterstock

 

Casa in stil mediteranean
Casa mediteraneana
Foto: Shutterstock

 

Cele mai raspandite materiale de constructie pentru casele mediteraneene sunt caramida si tigla ceramica, amandoua produse pe baza de argila, acest extraordinar material folosit inca din antichitate. In mod cert alegerea acestora se datoreaza rezistentei lor in timp, dar mai cu seama faptului ca sunt ecologice. Aceste materiale "respira", asigurand un climat bun la interior si deci un confort sporit ce caracterizeaza fundamental stilul mediteranean: aer proaspat si racoare, chiar in perioadele extrem de calduroase, cum sunt verile specifice acestui climat.
Afla si alte informatii si vezi mai multe imagini cu case mediteraneene si in articolul Case de vis - Farmecul stilului mediteranean
Casa stil mediteranean - fatada
Casa stil mediteranean
Foto: Matthew Millman

 

Casa stil mediteranean - intrare crama
Casa stil mediteranean - intrarea in crama, dinspre exterior
Foto: Matthew Millman

 

Casa stil mediteranean - living
Livingul unei case in stil mediteranean
Foto: Matthew Millman

 

Propunere interior stil mediteranean
Propunere interior stil mediteranean
Foto: Destra

 

Alt motiv este cel al designului, aceste materiale reprezentand prin ele insele un finisaj aparte atat intr-un stil clasic, cat si traditional sau modern. In plus, structurile din caramida asigura deschideri mari, iar onduleurile pronuntate ale tiglelor ceramice de tip olan, precum si forma mai linistita a acoperisului incita privirea aducand un aer mediteranean in locuinte.

 

Culorile caramizilor precum si ale tiglelor ceramice, acel rosu natur ...

Citeste articolul integral

Autor: Ion Diamandi

Sursa: Romania Libera

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!