Castigatorul marelui premiu "Mies van der Rohe" 2013 invitat special la RIFF 2014

in Targuri si expozitii

Castigatorul Marelui Premiu al Uniunii Europene pentru Arhitectura Contemporana "Mies van der Rohe" 2013, arh. Ósbjørn Jacobsen este invitatul special al celei de-a cincea editii a Expoconferintei Internationale de Arhitectura RIFF.

 

 

Arhitectul Ósbjørn Jacobsen

 

Arhitectul Ósbjørn Jacobsen, partener Henning Larsen Architects - Danemarca, prezinta la Bucuresti, in noiembrie, proiectul premiat Harpa – Sala de Concerte si Centrul de Conferinte din Reykjavik.

 

Harpa – Reykjavik Sala de Concerte si Centru de Conferinte

 

RIFF 2014

 

Harpa este un proiect inspirat de luminile nordice si peisajul dramatic islandez. Situata la granita dintre pamant si mare, Sala de Concerte apare ca o sculptura impozanta, radianta, ce reflecta atat cerul, portul pe care a fost construita, cat si viata orasului Reykjavik. Fatadele spectaculoase au fost proiectate in stransa colaborare cu artistul danez-islandez Olafur Eliasson si companiile de inginerie Rambøll si ArtEngineering GmbH din Germania.

 

Sala de Concert de 28.000 m2 este situata intr-un spatiu solitar, cu vedere spre marea si muntii care inconjoara orasul Reykjavik. Cladirea dispune de un foaier situat in fata cladirii, patru sali de concerte si conferinte si o zona de culise cu birouri, sala de repetitii si dressing in partea din spate a cladirii. Cele trei sali de mari dimensiuni sunt localizate una langa alta, cu acces pentru public pe latura de sud si acces in culise pe latura dinspre nord. Etajul al patrulea este o sala multifunctionala pentru spectacole mai intime si banchete. Privite din foaier, salile formeaza un masiv care, similar pietrei de bazalt de pe coasta, formeaza un contrast puternic cu fatada expresiva si deschisa.

 

Premiul Uniunii Europene pentru Arhitectura Contemporana „Mies van der Rohe” este acordat o data la doi ani pentru a recunoaste si premia proiecte de arhitectura din Europa. In acest fel, premiul atrage atentia asupra contributiei majore pe care arhitectii europeni o au in dezvoltarea de idei si tehnologii noi. In acelasi timp, acesta ofera atat arhitectilor cat si institutiilor publice o oportunitate de a intelege mai bine rolul cultural al arhitecturii in construirea oraselor. Mai mult decat atat, premiul isi propune sa promoveze arhitectura in doua moduri la fel de importante: prin stimularea unei mai mari circulatii a arhitectilor in intreaga Uniune Europeana si prin sprijinirea tinerilor arhitecti care se afla la inceput de cariera.

 

RIFF 2014 face parte din seria expoconferintelor internationale de arhitectura organizate de ABplus Events in acest an, la Bucuresti, Varsovia si Budapesta, impreuna cu Ordinul Arhitectilor din Romania, Asociatia Arhitectilor Polonezi si Camera Arhitectilor din Ungaria.

 

Website: www.ieriff.ro
Facebook: https://www.facebook.com/expoconferinte.arhitectura

Sursa: RIFF

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!