eMenatwork.ro investeste 200.000 de euro in dezvoltarea platformei de comert online

in Recomandari

eMenatwork.ro, magazin online pentru materiale de constructii si amenajari, parte a grupului de firme Menatwork, se impune pe piata de ecommerce dupa doar 3 ani de activitate si o investitie initiala de 300.000 de euro.

 

 

www.eMenatwork.ro reprezinta prezenta in online a grupului de firme Menatwork. Odata cu amploarea comertului online, Menatwork a decis extinderea activitatii si in zona de ecommerce. Peste 70% din produsele fabricate si comercializate la nivel de grup pot fi achizitionate si din www.eMenatwork.ro.

 

“60% din clienti sunt cei la care nu am fi putut ajunge prin mijloacele traditionale de vanzare. Sunt atat persoane fizice, cat si constructori care vor acces rapid la produse si informatii, iar timpul nu le permite deplasarea in magazine si showroom-uri”, declara Oliviu Vasilescu, C.O.O. eMenatwork.

 

“Dezvoltarea comertului electronic din ultimii ani, strategia noastra de business si experienta de 20 de ani a grupului Menatwork transpusa in online, reprezinta principalii factori ce au condus la evolutia pozitiva si dezvoltarea platformei eMenatwork.ro” , completeaza acesta.

 

Gardurile si spalierii metalici - printre cele mai vandute produse

 

In topul celor mai vandute produse si solutii pentru constructii se afla categoria produselor ceramice: faianta, gresie, caramida aparenta, mozaic. Pe locul secund se claseaza gardurile si sistemele de imprejmuire. Si lista continua cu plafoanele din fibra minerala si metalice, respectiv produsele pentru agricultura, in special spalierii metalici de palisare a vitei de vie.

 

“A fost o surpriza sa constatam ca printre cele mai vandute produse online nu sunt articolele individuale, precum: corpurile de iluminat, obiectele sanitare, echipamentele ventilatie, asa cum ne asteptam initial, ci produsele „sistem”, precum: sistemele de plafoane, sistemele de garduri, sistemele de palisaj viticol” , declara Oliviu Vasilescu.

 

Investitie de 200.000 euro in 2014

 

Compania si-a bugetat pentru 2014 afaceri in crestere cu 50% si investitii de peste 200.000 de euro. Cresterea estimata se bazeaza pe experienta celor trei ani de activitate, pe tendinta de crestere a comertului online, dar si pe planurile de dezvoltare ale companiei pentru anul in curs.

 

“Afacerile companiei in primul trimestru al acestui an echivaleaza cu cele din primul semestru al anului trecut. Acest aspect impreuna cu experienta acumulata in cei trei ani si strategia de dezvoltare si investitii pentru anul in curs, reprezinta principalii factori care vor genera anul acesta o crestere a afacerilor eMenatwork de aproximativ 50 de procente”, adauga Oliviu Vasilescu.

 

Investitiile companiei pentru 2014 vizeaza dezvoltarea platformei online, din punct de vedere tehnic, logistic si comercial. “Pana la sfarsitul anului vom lansa versiunea 3.0, ce va avea ca puncte principale, integrarea aplicatiei ecommerce cu ERP-ul companiei, dezvoltarea aplicatiilor de livrare si tracking si poate cel mai important: imbunatatirea sistemului de ofertare. Cu siguranta vom investi si in componenta logistica a businessului, extinzand propriul parc auto”, precizeaza Oliviu Vasilescu.

 

Strategia de dezvoltare de parteneriate strategice cu furnizorii importanti ai bransei continua si anul acesta, tintind adaugarea de minim 10 noi game de produse. Pe langa extinderea portofoliului de produse, compania vizeaza si dezvoltarea serviciilor de montaj si punerea in opera a produselor vandute. “Primim constant de la clienti cereri pentru punerea in opera a produselor achizitionate online. In acest sens, avem in vedere crearea de parteneriate cu echipe specializate de montaj si instalare. Continuam sa punem accent pe imbunatatirea accesului la o gama larga de materiale pentru constructii si solutii pentru amenajari, pe calitatea si corectitudinea informatiilor si a serviciilor de consultanta tehnica si comerciala, precum si pe transparenta activitatii noastre”, mentioneaza Oliviu Vasilescu.

 

Info

 

eMenatwork, parte a grupului de firme Menatwork, specializata in comertul online al materialelor de constructii si solutii pentru amenajari, si-a inceput activitatea in 2010. Echipa din spatele platformei eMenatwork este formata in prezent de 10 angajati. Principalele categorii pe care le comercializeaza sunt: materiale pentru constructii si finisaje, obiecte sanitare, corpuri de iluminat, materiale electrice, pardoseli, sisteme pentru climatizare si ventilatie etc.

Sursa: Menatwork

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Cascada si iaz

SEMINEU DE TERASA LANDMANN

Pret: 712,81 LEI 599,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!