Casa-hobbit este construita la Iasi dupa un proiect unic in lume - Galerie foto

in Arhitectura

Locuinta inspirata din "Stapanul inelelor" se poate autosustine energetic.

 

George Taranu (31 de ani), asistent universitar la Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi, a proiectat si isi construieste singur o locuinta pe jumatate ingropata in pamant, inspirata din filmul "Stapanul inelelor".

 

 

Casa-hobbit Iasi

 

Pe coasta unui deal din comuna Barnova, localitate situata la 10 kilometri de municipiul Iasi, se afla in constructie o locuinta realizata dupa un proiect unic.

 

Este vorba despre o casa semi-ingropata si acoperita cu pamant aproape in totalitate, dupa modelul locuintelor hobbitilor, personajele din celebra serie cinematografica "Stapanul inelelor".

 

Conceptul arhitectonic nu este nou, dar proiectul de la Iasi este unicat prin faptul ca a fost realizat, dupa cativa ani de studiu si cercetari in teren, pe principiul "protectie termica maxima, prin izolarea temeinica a anvelopei constructiei".

 

Casa-hobbit Iasi

 

"Opera" apartine unei echipe de specialisti de la Facultatea de Arhitectura si de la cea de Constructii si Instalatii din cadrul Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi" (UTI) Iasi.

 

Initiatorul proiectului si proprietarul constructiei este George Taranu, un tanar de 31 de ani, asistent universitar la UTI.

 

Independenta energetica

 

Casa-hobbit Iasi

 

Ideea "l-a bantuit" ani la rand, pe fondul informatiilor acumulate in facultate, potrivit carora resursele energetice conventionale ale omenirii sunt aproape terminate, iar costurile cu intretinerea unei case cresc considerabil de la an la an.

 

Casa-hobbit Iasi

 

Casa-hobbit Iasi

 

Casa-hobbit Iasi

Citeste articolul integral

Autor: Cezar Padurariu

Sursa: Adevarul

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!