Casuta din copac pentru care doi americani risca o amenda de 500 de dolari pe zi daca nu o darama - Galerie foto si video

in Diverse

Casa visurilor s-a transformat intr-un adevarat cosmar pentru un cuplu din Florida, dupa ce a aflat ca trebuie sa demoleze locuinta pe care si-a construit-o intr-un copac, pentru a evita aplicarea unei amenzi de 500 de dolari pe zi.

 

Casuta din copac
Foto: Daily News

 

In urma cu doar cateva saptamani, Lynn Tran si Richard Hazen au primit o notificare prin care erau instiintati ca locuinta lor de doua etaje, construita intr-un copac, trebuie sa fie demolata, pentru ca nu respecta normele de constructie. In caz contrar, ei risca sa plateasca zilnic o amenda de 400 de euro, informeaza "Daily News". Cei doi au infiintat o petitie prin care incearca sa-si salveze casuta din Holmes Beach, la care au visat inca din urma cu 14 ani.

 

Casuta din copac
Foto: Daily News

 

Tran sustine ca ei au obtinut o permisiune verbala, de la un fost oficial in constructii, inainte de a se apuca de lucrarile la casa, in mai 2011. La vremea respectiva, ei au fost informati ca nu este nevoie de o autorizatie locala pentru construirea unei case in copac, pe proprietatea privata.

 

"Un oficial ne-a spus sa demaram lucrarile, dar sa ne asiguram ca vor fi solide, pentru ca nimeni sa nu cada din copac", a declarat Tran pentru publicatia "Daily News".

 

Intre timp, oficialul respectiv nu mai lucreaza acolo, iar un nou inspector in constructii le-a spus ca aveau nevoie de autorizatie, deoarece casa din copac se afla mult prea aproape de apa, iar aprobarea nu poate fi acordata dupa construire.

 

Casuta din copac
Foto: Daily News

 

Casuta din copac
Foto: Daily News

 

Casuta din copac
Foto: Daily News

 

Tran sustine ca o expertiza a stabilit ca locuinta din copac nu incalca normele locale, ce impun ca o structura sa se afle la 15 metri deasupra liniei de control a eroziunii.

 

Cei doi americani sunt determinati sa nu renunte la casa lor fara lupta, drept urmare au apelat deja la ajutorul unui avocat si la sprijinul comunitatii. Astfel ei au strans aproape 2.000 de semnaturi prin petitia online destinata salvarii casei din copac.

 


Citeste articolul integral

Autor: Diana Nazare

Sursa: Adevarul

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Materiale constructii ieftine

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!