Cum sa restaurati suprafata de travertin

in Ghid Practic Casa

Material oferit de PiatraOnLine.ro.
 
Pardoseala din travertin care si-a pierdut din stralucire sau care prezinta pete necesita restaurare sau reparare. Restaurarea suprafetei de travertin va curata si indeparta orice murdarie si mizerie acumulata de-a lungul timpului si va oferi suprafetei stralucirea si luciul natural.

 

 

Travertinul este o piatra naturala foarte poroasa si delicata la petele cu substante acide si citrice precum si la curatare. Se recomanda sa impermeabilizati suprafata de travertin pentru a o proteja de pete si alte daune.

 

Impermeabilizare travertin Instructiuni

 

1. Stergeti orice praf sau urma de mizerie de pe suprafata travertinului folosind un pamatuf stufos. Protejati obiectele si suprafetele din jur care nu doriti sa le impermeabilizati folosind banda adeziva sau hartie.

 

2. Curatati suprafata travertinului cu o carpa moale curata folosind o solutie de curatare cu un ph neutru speciala pentru travertin precum LTP Grimex.

 

3. Aplicati o solutie care indeparteaza, decojeste un strat din suprafata travertinului. Aplicati solutia cu un roller. Lasati sa actioneze pe suprafata timp de 2 ore.

 

Impermeabilizare travertin

 

4. Frecati suprafata cu o perie deasa si clatiti cu apa si o carpa moale curata. Puteti clati de 2 sau 3 ori suprafata pentru a indeparta solutia de decojire complet.

 

5. Pulverizati pe suprafata travertinului apa. Aplicati un strat de pudra pentru a slefui suprafata travertinului. Adaugati mai multa apa pentru a se forma o nuanta laptoasa. Slefuiti suprafata cu o perie pana obtineti finisajul dorit. Clatiti pudra in exces cu multa apa si stergeti-o cu o carpa curata.

 

6. Umeziti suprafata travertinului cu apa pulverizata dintr-o sticla. Impermeabilizati suprafata cu impermeabilizanti speciali pentru travertin, LTP Mattstone. Acoperiti intreaga suprafata fara a lasa zone uscate. Lasati impermeabilizantul sa actioneze pe suprafata timp de minim 3 ore. Repetati procesul din nou si stergeti la final cu o carpa curata.

 

7. Lasati suprafata travertinului sa se usuce si sa se consolideze timp de 48 de ore.

Autor: Mariana Bradescu

Sursa: Piatraonline.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!