Curatenia de primavara - Trucuri ca sa faci casa luna cu minimum de efort

in Ghid Practic Casa

In fiecare dimineata rascolesti sifonierul, cautand haine potrivite cu temperaturile blande de afara. Si nu le gasesti, pentru ca... nu ai apucat sa strangi garderoba de iarna, sa o speli, sa o depozitezi si sa aduci, in locul ei, tinutele de primavara. Iar cand vrei sa admiri ziua insorita, iti sar in ochi praful si amprentele de pe geamuri. Gata, trebuie sa declansezi operatiunea curatenia de primavara! Dar ia-o metodic.

 

 

Curatenia de primavara - spalarea geamurilor 1. Fa-ti planul de atac. Ia un pix si o coala de hartie si noteaza, pe zile, ce zone din casa vei curata. Apoi fa lista produselor de care vei avea nevoie - detergenti, lavete, manusi de uz menajer etc. - si cumparale din timp, ca sa le ai la indemana cand incepi smotrul.

 

2. Schimba garderoba. Daca o sa faci mai intai curat si abia dupa aceea vei scoate din sifoniere hainele de iarna, ca sa le inlocuiesti cu cele de sezon, vei umple din nou casa cu scame si cu praf. Asa ca, in prima zi, ocupa-te de garderoba: sorteaza piesele de imbracaminte groasa, spala- le, acasa sau la curatatorie, de la caz la caz; apoi depoziteaza- le strecurand printre ele pliculete cu gel antimolii. Nu uita nici de cizme si nici de ghete: curata atat suprafata, cat si talpa, unge-le cu o crema emolienta (poti folosi orice produs de ingrijire corporala), pune- le sanuri si asa- za-le in cutii curate.

 

3. Incepi cu balconul. Reorganizeaza lucrurile pe care le tii pe balcon, daca e cazul (de exemplu, daca ai un dulap cu borcane de muraturi si conserve care s-au golit, spala-le si depoziteaza- le pe raftul de jos). Spala geamurile si pardoseala si lasa ferestrele deschise - ai nevoie de aer in camera in care continui curatenia.

 

4. Curata draperiile si covoarele. Sunt “piesele” care contin cea mai mare cantitate de praf si nu ai nici un interes sa le supraincarci cu praful de pe geamuri si tavan. Da jos perdelele si draperiile si spala-le.

Citeste articolul integral

Autor: Gabriela Boceanu

Sursa: Libertatea

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!