Cum intretii cabina de dus din travertin?

in Ghid Practic Casa

Travertinul este o piatra naturala foarte populara pentru amenajarea bailor, ce ofera un aspect unic fata de alte tipuri de materiale, o piatra disponibila in mai multe variante de finisaje: polisat, matuit, antichizat etc. Puteti alege si nuantele travertinului: clasic (crem, pamantiu), Noce (maroniu), Silver (nuante argintii) sau Yellow.
 

 

 

Intretinere travertin
Travertin clasic cross-cut, polisat

 

Travertinul rezista o viata si nu necesita curatare sau intretinere permanenta. Pentru curatare nu folositi produse sau solutii chimice, acide sau cele care pot strica suprafata travertinului. Exista game de produse special concepute pentru piatra naturala, produse ce ingrijesc suprafata acesteia si ii pastreaza aspectul natural si dupa perioade foarte lungi.

 

Primul pas pentru o intretinere corecta a suprafetelor de travertin este un montaj corect si impermeabilizarea suprafetelor inainte de a fi date in folosire.

 

Prin montaj corect se intelege folosirea unui adeziv special conceput pentru piatra naturala ce este hidroizolant si elastic, astfel incat nu va permite accesul apei in placa sau in sapa de adeziv.

 

Dupa un montaj bine facut este necesara si impermeabilizarea acestor placi. Tinand cont de faptul ca montajul s-a realizat in baie sau chiar in cabina de dus, un spatiu ce va avea parte permanent de umiditate, va recomandam aplicarea a cel putin 3 straturi de impermeabilizant. Nu va speriati, costurile pe metru patrat cresc cu doar cativa lei pentru impermeabilizare intr-un singur strat insa efectele se resimt ani intregi. In cazul unei cabine de dus, se recomanda impermeabilizanti ce au o rezistenta marita la sampon, sapun, gel de dus etc.

 

Recomandarea piatraonline.ro este sa folositi LTP Colour Intensifier, un impermeabilizant ce are in structura sa aditivii necesari pentru a proteja piatra de substantele folosite la dus. Daca impermeabilizarea s-a facut dupa un montaj in 2 sau 3 straturi, urmatorul tratament se va aplica in aproximativ 1-2 ani intr-un singur strat. Va puteti da seama daca suprafata placata are nevoie de impermeabilizare daca placile incep sa absoarba apa in loc ca aceasta sa fie retinuta la suprafata.

 

Pe langa o impermeabilizare corecta si facuta la timp, nu uitati sa folositi produse neutre din punct de vedere chimic, astfel incat acestea sa nu atace suprafata pietrei. Va recomandam sa folositi urmatoarele produse pentru curatenia periodica: LTP Stonewash in cazul in care aveti o suprafata mica de intretinut precum o cabina de dus sau spatiul de deasupra chiuvetei si inclusiv chiuveta din travertin, daca aveti una. Pentru curatarea pardoselilor din baie va recomandam LTP Floorshine sau LTP Waxwash, disponibile atat in bidoane de 1 litru cat si in bidoane de 5 litri. Un secret pentru o intretinere si mai buna este sa puneti la fiecare spalare si cate un capacel de impermeabilizant, astfel de fiecare data veti reinnoi stratul de impermeabilizant.

 

Iata cum arata travertinul in baie:

 

Intretinere travertin
Travertin Noce vein-cut, mat

 

Intretinere travertin
Travertin Noce tumbled

 

Intretinere travertin
Travertin Silver filled & honed (mat)

Autor: Mariana Bradescu

Sursa: Piatraonline.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

SITE NIKYDECOR

Pret: 290,00 Lei

De la NIKY DECOR

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!