Imobiliarele romanesti ar falimenta cu asa clienti: Unde locuiesc Warren Buffett sau Slim Helu

in Diverse

Controleaza averi de miliarde de dolari, dar locuiesc in case mai degraba modeste, la care agentii imobiliari din Romania ar stramba din nas, pentru ca nu le-ar oferi comisioane grase, precum palatele si proprietatile somptuoase aparute la noi in perioada de boom.
 
"Ai putea avea o casa de 10 ori mai mare", ii spune Larry King, unul dintre cei mai mari realizatori de talkshow-uri din lume.

 

 

"Si ce sa fac cu ea?" - raspunde mexicanul Carlos Slim Helu, cel mai bogat om al planetei, cu o avere estimata la 69 miliarde de dolari.

 

"Mie imi plac spatiile deschise. Casa e mica, dar am o gradina frumoasa, cu mult spatiu afara. Si apoi, intr-o casa mare, nici nu te mai vezi cu familia, nu se mai aduna toti membrii familiei la un loc", explica Helu.

 

El locuieste in aceeasi casa de aproape 40 de ani, impreuna cu cei 6 copii sai, acum toti casatoriti. A trebuit sa mai faca unele modificari interioare, pentru ca locuinta sa aiba dormitoare suficiente. Sotia lui Helu a murit in 1999.

 

Omul de afaceri cu vaste operatiuni in domeniul telecom conduce masina in fiecare dimineata cate un kilometru si jumatate, cat are de parcurs pana la birou.

 

Casa lui Warren Buffett din Omaha, Nebraska
Casa lui Warren Buffett din Omaha, Nebraska

 

Warren Buffett, detinatorul unei averi de 44 miliarde de dolari, locuieste in Omaha, Nebraska, intr-o casa cu un singur etaj, pe care a cumparat-o in 1958 cu 31.500 de dolari.

 

Buffett, imbogatit din tranzactii bursiere, deruleaza si actiuni filantropice. Dar cand cheltuieste pentru el nu prea scoate banul din buzunar pana nu e convins ca poate obtine un castig de pe urma lui. A avut o resedinta de vacanta luxoasa in Laguna Beach, dar a vandut-o acum cativa ani.

 

Casa lui Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea, din Elvetia
Casa lui Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea, din Elvetia

 

Despre Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea, se stie ca locuieste intr-un bungalow din Elvetia.

 

Casa lui casa Steve Jobs
Fosta casa a lui Steve Jobs, fondatorul Apple, din Palo Alto.

Citeste articolul integral

Autor: Valentin Gros

Sursa: DailyBusiness.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

https://activehouse.ro

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!