Ambient tineresc la mansarda

in Decoratiuni

Transformarea podului unei case vechi intr-o mansarda moderna, dotata cu toate utilitatile, a reprezentat o adevarata provocare pentru proprietari.
 
Apartinand cartierului de case tip din Vatra Luminoasa, locuinta nu dispunea de spatii foarte generoase. De aceea, inca de la cumpararea casei, proprietarii au luat in calcul posibilitatea transformarii podului intr-un apartament pentru fata lor, care sa aiba astfel parte de intimitate si confort.

 

 

Ambient tineresc la mansarda

 

Parterul de circa 80 mp era compartimentat in 3 incaperi inguste si o bucatarie, astfel incat nu era posibila amenajarea unui dormitor cu spatiu de invatat pentru fata. In schimb, podul oferea posibilitatea amenajarii unui apartament de 60 mp, excelent pentru un tanar.

 

Fiind o casa veche cu planseu din lemn, nu s-au facut foarte multe schimbari. Amenajarea, pentru care s-a apelat la arh. Gabriel Georgescu (tel.: 0722.414.867), s-a realizat in jurul principalelor elemente de rezistenta. Legatura parterului cu mansarda este asigurata de vechea scara a casei, putin abrupta, care beneficiaza de trepte mai inalte decat stasul iar designul acesteia nu a putut fi modificat, acest lucru presupunand modificarea intregului plan. In urma lucrarilor de izolare termica, podul, destul de spatios si inalt, a fost stramtat. Acesta a fost inchis in gips-carton, iar acoperisul a fost inlocuit si construit in asa fel incat sa permita montarea ferestrelor de mansarda Velux. Din motive de siguranta, elementele de sustinere a casei au fost, bineinteles, mentinute, ca si cosul de fum al unei sobe situate la parter. Pentru ca acesta sa se integreze in noul decor, a fost nevoie de mascarea cosului cu modele inedite din gips-carton.

 

Chiar daca pare greu de crezut, decorarea a pornit de la o canapea roz. Daca la inceput ideea a fost de vopsire a grinzilor de sustinere in culoarea mahonului (care ar fi incarcat mult spatiul si nu s-ar fi potrivit cu un ambient tineresc), in cele din urma a fost folosita vopseaua de ulei intr-o nuanta deschisa de roz, care s-a asortat cu celelalte piese de mobilier. In ciuda numarului mare de grinzi, acestea nu mai incarca vizual spatiul.

 

Pentru pardoseala s-a ales parchetul, ceea ce confera un plus de intimitate ...

Citeste articolul integral

Autor: Ion Diamandi

Sursa: Romania libera

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

https://activehouse.ro

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!