Atmosfera rustica englezeasca in casa ta - stilul Shabby Chic

in Decoratiuni

Am tot auzit in ultima vreme vorbindu-se despre stilul Shabby Chic. M-am gandit de multe ori oare ce vrea sa insemne, insa nu m-am documentat niciodata. Pana acum.
 
Deschid ca orice muritor de rand Wikipedia si caut "shabby chic". Ma gandesc ca stilul acesta este destul de interesant si de in voga, de are pagina pe wiki, si subtitluri, si explicatii destul de elaborate (sau nu prea?!).

 

 

Atmosfera rustica englezeasca in casa ta - stilul Shabby Chic

 

Asadar, traducere libera: "Shabby Chic este un stil al designului de interior in care mobilierul si accesoriile sunt alese fie pentru varsta lor inaintata si semnele evidente de uzare, fie obiectelor noi li se da un aspect vechi. In acelasi timp, un aer minimalist, suav si feminin este scos in evidenta pentru a diferentia acest stil de decorul vintage; de aici cuvantul 'chic' din numele sau".

 

Atmosfera rustica englezeasca in casa ta - stilul Shabby Chic

 

Shabby Chic a fost transformat din idee in brand in anul 1989 de catre designerul Rachel Ashwell, bazandu-se pe ideea de frumusete, confort si functiune. Confortul, frumusetea imperfectiunilor, alura obiectelor vechi si atractia catre un trai simplu si practic au fost conceptele brandului Shabby Chic.

 

Atmosfera rustica englezeasca in casa ta - stilul Shabby Chic

 

Acest stil provine din Marea Britanie, mai exact din casele de la tara ale Marii Britanii si aminteste de o casa veche la sat, in care mobilierul este de buna calitate, insa uzat odata cu trecerea anilor.

 

Textilele caracteristice acestui stil sunt de obicei inul si bumbacul, albe sau in nuante pastel. Modelele sunt florale si se folosesc mai ales trandafirii. Aspectul cuverturilor, perdelelor si draperiilor este usor sters ...

Citeste articolul integral

Autor: Ruxandra Molin

Sursa: Intrefete.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Materiale constructii ieftine

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!