Masuri impotriva incendiilor si a intoxicarilor

Sisteme de supraveghere, alarmare si protetie, automatizari porti, sisteme de acces, interfoane, video interfoane

Masuri impotriva incendiilor si a intoxicarilor

Mesajde cosariro » Mie Ian 26, 2011 10:35 am

Doream sa postez un subiect nou in cadrul "Confortul si securitatea casei", dar ... sistemul nu m-a lasat, asa ca am postat aici.
Pregatirea mea profesionala ma obliga sa va spun ca m-ar bucura nespus de mult daca am putea lupta impreuna pentru reducerea aparitiilor evenimentelor neplacute (incendiile si intoxicarile cu monoxid de carbon) create de cosurile de fum.
Un articol postat de IGSU (http://www.igsu.ro/informare_preventiva ... n_rece.pdf), arata ca, anual, în medie, 14% din incendiile care se produc în România la gospodarii cetatenesti au loc ca urmare a cosurilor de fum defecte sau necuratate, respectiv 6% ca urmare a mijloacelor de încalzire defecte, improvizate sau nesupravegheate. Din pacate, majoritatea acestor incendii se soldeaza adesea cu tragedii.

De ce scriu ?
Sunt contrariat de faptul ca la serviciile de coserit apeleaza, in proportie de 90%, doar persoanele ce au avut ghinionul sa aiba parte de evenimente neplacute (incendii, intoxicari, fum in casa, autoaprinderi) sau cele carora, pentru a efectua o verificare la centralele termice, li s-au cerut adeverintele de la un cosar.
Nu am auzit nici un client ca a fost verificat daca a curatat cosul de fum. Nu am vazut niciun reportaj la TV privind aceasta. Exista o hotarare HG 537/2007 cu privire la contraventii pentru neexecutarea verificarii, repararii si curatarii periodice, cel putin o data pe an, a cosurilor pentru evacuarea fumului… Unde sunt pompierii voluntari ? Cine face aceste verificari ? Cine aplica amenzile ?
Sa revenim la adeverinte de coserit eliberate in urma curatarii cosurilor de fum. De ce se accepta sa se elibereze aceste adeverinte de catre o persoana ce se considera cosar fiindca are pe umar o perie si o bila ? De multe ori sunt chemati cosarii autorizati dupa ce cei "traditionali" au prestat … nu stiu ce au prestat …
Cum putem informa populatia ca exista cosari autorizati de catre o asociatie profesionala si cosari … din tata in fiu, care inca mai folosesc bila ca sa curete (pardon, sa sparga!) cosurile de fum intubate cu tuburi din samota, sau pe cele metalice. De multe ori intreb clientul:
- “cand ati curatat cosul de fum ultima data?”;
- “.. niciodata!”, sau.. “…acum doi ani..”;
- “… si cum l-a curatat ?”;
- “… s-a suit pe casa…”;
- “…pe unde a scos mizeria, ca nu vad usa de vizitare ?”; … Si raspunsul invariabil:
- “?!?! … mi-a luat banii degeaba …”.

Nu se mai poate asa! Ne-am modernizat, cosarii autorizati sunt dotati cu scule profesionale, camera de inspectie video, sunt informati cu tot ce apare nou in domeniul cosurilor de fum si cunosc legislatia. Va solicitam sprijinul pentru ca cetatenii sa fie informati iar vietile si casele lor sa fie protejate.

Iata, de exemplu, ASFOCH - "Asociatia horanrilor, constructorilor de cosuri de fum si seminee din Romania", a afisat pe pagina lor, firmele autorizate in coserit, documentatia necesara pentru a deveni membru si multe alte informatii. (http://www.asfoch.ro).
cosariro
 
Mesaje: 14
Membru din: Mie Ian 26, 2011 9:29 am
Localitate: Bucuresti

Re: Masuri impotriva incendiilor si a intoxicarilor

Mesajde diana0745 » Mar Apr 26, 2016 2:24 pm

Buna ziua,

Stie cineva sa imi zica daca sistemele de ventilatie in combinatie cu clapetele antifoc de genul http://vent-sys.ro/102-clapete-antifoc chiar functioneaza? Am auzit tot felul de pareri. Pentru un local la subsol imi trebuie. Va multumesc!
diana0745
 
Mesaje: 1
Membru din: Mar Apr 26, 2016 2:22 pm


Înapoi la Sisteme de siguranta

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron