Sisteme de incalzire prin panouri radiante

Panouri solare, pompe de caldura, centrale eoliene, combustibili ecologici

Sisteme de incalzire prin panouri radiante

Mesajde hera » Joi Dec 06, 2012 11:22 am

Sisteme de incalzire prin panouri radiante

Incalzirea obisnuita cu apa calda, cu gaz sau cu curent electric, degaja caldura in principal prin convectie. Suprafetele fierbinti degaja energie termica prin conductie termica in aerul din incapere – si doar intr-o mica masura prin radiatie termica. Cota parte de radiatie termica este totusi decisiva pentru temperatura care se simte in incapere. Astfel, din punct de vedere fizic, confortul sobelor de teracota este determinat de o cota mare de radiatie termica – unda de caldura comparabila cu cea a panourilor radiante. Sistemele de incalzire infratherm ce folosesc panouri radiante reprezinta o adevarata revolutie in acest domeniu, acest lucru datorandu-se multiplelor avantaje pe care le prezinta incalzirea cu aceste panouri radiante comparativ cu celelalte sisteme existente la ora actuala.

Principiul panourilor radiante

Principiul dupa care functioneaza aceste panouri radiante este identic cu cel dupa care soarele incalzeste Pamantul prin intermediul radiatiei infrarosii. Prin urmare, cedarea de caldura a elementelor de incalzit se realizeaza prin unda in infrarosu si convectie. Acesta produce radiatie termica cu un randament ridicat, fara electrosmog. Panourile radiante cu radiatie infrarosie la distanta sunt un sistem inovator de inalta calitate recunoscut pe plan mondial ca fiind liderul in materie de eficienta a incalzirii. Cele mai importante avantaje ale sistemelor de incalzire cu panouri radiante sunt: economia energetica si costurile de intretinere aproape inexistente. Exista posibilitati de incalzire partiala, de alegere a temperaturilor potrivit zonei, de programare a orelor de functionare.

Transmiterea caldurii fara pierdere de energie la panouri radiante:

Undele termice trannsmit energia termica direct (imediat) si fara pierderi la transport catre toate corpurile solide din zona. Temperatura optima a spatiului se obtine prin temperatura de suprafata a materialelor inconjuratoare si a obiectelor de instalatii din incapere . “Vinovatul pentru pierderi”, in cazul sistemelor termice obisnuite - conductele, tevile de apa, camera cazanelor, camine, convectoare, puturi de aerisire - dispar in adevaratul sens al cuvantului si astfel, se poate economisi de trei ori, si anume la: costurile pentru energie, costurile de instalatii, costurile pentru reparatii si pentru revizii
Datorita faptului ca aceste panouri radiante sunt prevazute cu termostat, temperatura se mentine constanta in incapere, la valoarea setata, raspandindu-se uniform, in toate colturile incaperii.

Clima individuala si amenajare decorativa a spatiului cu panouri radiante:

Instalarea panourilor radiante este foarte simpla si poate fi aleasa optim pentru orice spatiu individual. Se preteaza in aceeasi masura pentru spatii private, cladiri publice – de la aeroporturi, spitale, banci, hoteluri, cabinete medicale si pana la muzee, pentru birouri sau spatii de productie – de la sere si pana la spatii sterile fara praf. Amplasarea panourilor radiante se poate face pur si simplu dupa principii practice, rationale sau se pot interpune si accente individuale, creative de decoruri.

Avantajele panourilor radiante:

Panourile radiante au un randament de peste 93%, cu un consum cu 30 - 50% mai mic decat orice alte sisteme moderne de incalzire. Pe langa faptul ca panourile radiante incalzesc mult mai eficient locuinta, in comparatie cu celelalte sistem de incalzire, in plus aceste panouri radiante elimina mirosurile neplacute distrugand virusii, microbii si bacteriile periculoase pentru sanatatea omului precum si acarienii din locuinte. Mai mult decat atat, panourile radiante elimina complet igrasia si creeaza in incaperi un grad de umiditate optim pentru sanatate. Datorita faptului ca aceste panouri radiante sunt prevazute cu termostat, temperatura se mentine constanta in incapere, la valoarea setata, raspandindu-se uniform, in toate colturile incaperii.
hera
 
Mesaje: 108
Membru din: Mie Ian 25, 2012 9:45 pm

Re: Sisteme de incalzire prin panouri radiante

Mesajde muha_huma » Sâm Dec 08, 2012 12:02 pm

A folosit cineva o iarna intreaga astfel de panouri pentru incalzirea locuintei? La ce costuri a ajuns cu energia electrica?

Teoretic totul suna frumos, dar ar fi interesant sa auzim parerile unora care folosesc asa ceva.

Pe mine m-ar tenta un astfel de panou radiant ca si sursa de caldura suplimentara intr-o incapere mai mare, unde caloriferul este subdimensionat.
muha_huma
 
Mesaje: 132
Membru din: Mie Aug 11, 2010 9:30 am

Re: Sisteme de incalzire prin panouri radiante

Mesajde janelancy » Sâm Mar 23, 2024 4:15 am

It would be fascinating to hear the thoughts of people who really use this, even though everything sounds great in theory.
basketball stars
janelancy
 
Mesaje: 1
Membru din: Sâm Mar 23, 2024 4:14 am

Re: Sisteme de incalzire prin panouri radiante

Mesajde eglecteddeba » Vin Iul 12, 2024 6:31 am

The process of installing radiant panels is straightforward, and they may be tailored to meet the specific requirements of any given area. As well as being suited for private spaces, it is also suitable for public structures, such as airports, hospitals, banks, hotels, medical offices, museums, offices, or production spaces, as well as sterile, dust-free rooms, greenhouses, and other similar environments.
Theodore McCarthygeometry dash wave, CIO.co
eglecteddeba
 
Mesaje: 1
Membru din: Vin Iul 12, 2024 6:29 am


Înapoi la Energii regenerabile

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori