Dimensiune pereti interiori

Zidarie, pereti exteriori, pereti interiori, sisteme de gips-carton

Dimensiune pereti interiori

Mesajde corinagabrielav » Joi Mar 08, 2012 11:06 am

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat, anul acesta ne ridicam o casa P+M, peretii exteriori vor fi din caramida Brikston 290/240/188, iar la interior vroiam sa folosim c.B 500/115/238, dar constructorul nu vrea decat la peretii de la baie, motivand ca nu sustine placa si ca ar trebui sa o fac cu aceasi caramida de exterior. Problema este ca noi am vrea sa castigam cativa cm de colo de colo, casa nu este foarte mare. Va rog ajutati-ne, cati cm trebuie sa aiba caramida de interior? Multumesc.
corinagabrielav

Re: Dimensiune pereti interiori

Mesajde petre67 » Joi Mar 08, 2012 4:17 pm

La constructiile actuale, cea mai mare parte a peretilor interiori au rol de compartimentare, structura de rezistenta a casei constituind-o grinzile si stalpii din beton armat. Insa inginerul care a facut proiectul de rezistenta a putut acorda si peretilor interiori un anumit grad de portabilitate.

In concluzie, trebuie sa respectati grosimea peretilor prevazuta in proiect, iar daca totusi doriti sa modificati ceva, consultati-va inainte cu priectantul/arhitectul.
petre67

Mesajde vealsam » Mie Mar 28, 2012 9:12 am

Solutia reiese din sistemul constructiv al casei. O astfel de locuinta poate fi conceputa d.p.d.v. structural in doua moduri, si anume:
1. Structura de rezistenta in cadre alcatuite din stalpi si planseu (grinzi si placa ) din beton armat - tipul asta de structura va permite realizarea peretilor interiori si de inchidere cu orice fel de zidarie. Ulterior la o astfel de structura se pot reconfigura incaperile.
2. Structura de rezistenta pereti portanti (zidarie de caramida) - tipul acesta de structura va ingradeste posibilitatea de modificare a spatiului interior.
Costurile ptr. cele doua structuri sunt cam aceleasi, deci, eu as opta pentru prima varianta!
vealsam

Mesajde escuana92 » Dum Oct 14, 2012 3:20 pm

si eu as vrea sa imi delimitez dormitorul de living cu ceva glisant. Nu stiu care metoda este mai buna
escuana92

Mesajde spaceman » Lun Oct 15, 2012 9:46 am

escuana92 scrie:si eu as vrea sa imi delimitez dormitorul de living cu ceva glisant. Nu stiu care metoda este mai buna

Cateva idei:
Fişiere ataşate
the-quadra-design-of-sliding-doors-and-walls-by-albed-large.jpg
sliding_wall.jpg
c7ac459dc77c449134e262c9c37d13fcc469a90e.jpg
c7ac459dc77c449134e262c9c37d13fcc469a90e.jpg (33.28 KiB) Vizualizat de 26800 ori
Sliding-wall-interior-design-by-Will-Alsop.jpg
spaceman

Mesajde TINA20 » Mie Sep 16, 2020 8:44 am

Buna dimineata!
Oare mai este cineva pe aici...?!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu câteva păreri, în mai puțin de 1 luna începem construcția casei mult visate :) si nu su tem hotărâți in privinta caramidei.
În proiect avem Porotherm robust 30 cm + izolați de 10 cm iar la interior Porotherm 15 cm NF. Ideea e ca noi am gasit o oferta mai bună la cărămidă Durotherm, stiti cumva daca este ok? A construit cineva cu acest tip de cărămidă? Ce părere aveți? Multumesc anticipat
TINA20

Înapoi la Compartimentari, zidarie