Bani europeni pentru agricultura si ferme

in Diverse

Material oferit de Casa de avocatura Coltuc, prin parteneriatul cu CaseSiGradini.ro.
 
Judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui au reusit sa atraga cei mai multi bani europeni pentru agricultura si ferme. Pana acum, cele sase judete au contractat proiecte in valoare de 1,9 miliarde de lei prin POR, la care se adauga alte 365 de milioane de lei, prin PODCA.

 

 

Aceasta este situatia fericita in care fondurile europene au ajuns exact acolo unde este nevoie, intr-o regiune cunoscuta ca fiind "polul saraciei" la nivelul Uniunii Europene, in functie de Produsul Intern Brut pe cap de locuitor.

 

Iata cateva motive pentru care oricine merita sa acceseze fondurile europene pentru agricultura: tinerii fermieri (pana in 40 de ani) care dezvolta afaceri agricole in mediul rural din 2012 primesc minim 40.000 euro fonduri europene, cu 60% mai mult decat in prezent (Ciprian Alic - directorul general adjunct al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit).

 

De asemenea sectorul agriculturii beneficiaza doar in 2011-2012 de fonduri europene in valoare de 3,3 miliarde euro iar UE a pus la dispozitia Romaniei fonduri structurale de 35 de miliarde de euro pana in anul 2013. In prezent nu s-au accesat nici 10%! Bani sunt destui, timp nu mai este foarte mult!

 

Termenul de amortizare a investitiei pentru majoritatea afacerilor din agricultura este considerabil redus, iar profitul - rapid, iar cererea pentru produsele agricole si provenite de la animale exista atat pe piata interna cat si externa.

 

Cu o piata de peste 22 de milioane de oameni inca se importa peste 65% din produsele agroalimentare din Turcia si alte tari, iar la capitolul exporturi stam foarte prost.

 

Rata de succes a proiectelor care primesc finantare pentru o ferma sau cultivarea pamantului este de peste 90%, iar incepand cu 2012 poti incepe fara cofintantare!

 

Polonia a reusit pana acum sa absoarba peste 65% din Fondurile Europene pentru Agricultura, in timp ce noi ne situam sub 10%.

Autor: av. Coltuc Marius Vicentiu, Fondator Casa de avocatura Coltuc

Sursa: Casa de avocatura Coltuc

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!