Principalele beneficii ale blocurilor de zidarie de calitate

in Constructii

Peretii fac parte din elementele care nu mai pot fi inlocuite ulterior, iar a face compromisuri in fata calitatii nu-si are locul in acest caz, mai ales ca investitia in blocurile de zidarie este foarte mica: doar 4% din totalul constructiei. Pentru a ne bucura de o locuinta care sa isi mentina o atmosfera sanatoasa in timp si sa poata imbunatati standardele de calitate ale vietii, alegerea blocurilor de zidarie este esentiala.

 

 

Blocuri zidarie Ytong In primul rand, trebuie sa tinem cont de proprietatile termoizolante ale materialului de zidarie ales. Ce inseamna un grad ridicat de termoizolatie al zidariei? Consumul de energie pentru climatizarea locuintei se va reduce substantial. De exemplu, blocurile de zidarie Ytong pot ajuta la reducerea costurilor anuale pentru energie aproape la jumatate in conditii normale ale standardului de viata. Insa avantajul nu este doar acela al consumului redus de energie. Ytong inmagazineaza caldura caminului si ofera un microclimat intern placut si sanatos, indiferent de anotimp.

 

Blocurile Ytong isi pastreaza capacitatile termoizolante mai ales datorita continutului scazut de apa din masa acestora, de care depinde coeficientul de transfer termic. Cu cat materialul este mai "uscat", cu atat izoleaza mai bine. Beneficiul casei construite cu Ytong? O locuinta uscata si calduroasa.

 

In plus, sanatatea locuitorilor va fi protejata. Peretii nu vor avea nevoie de izolatie suplimentara (incepand de la grosimea de 30 cm), iar, datorita milioanelor de pori de aer din care sunt alcatuite blocurile de zidarie, acestia "respira" si pastreaza o atmosfera proaspata, fara umezeala, mucegai sau bacterii. Principalul avantaj pe termen scurt este renuntarea la investitia initiala in sistemul de termoizolatie, care poate fi foarte costisitoare. Mai mult, acesta ar trebui reinnoit la intervale de aproximativ 20 de ani.

 

Blocurile de zidarie YTONG au un grad ridicat de rezistenta la foc, fiind realizate din materii prime naturale si se incadreaza in clasa de rezistenta la foc A1 - material incombustibil si neinflamabil. Studiile efectuate pe produs arata ca acest sistem ofera pana la 2 ore rezistenta la foc pentru un zid cu o grosime de numai 15 cm. De aceea, riscul ca focul sa se extinda de la o camera la alta este minim.

 

Izolarea fonica este, de asemenea, foarte importanta. Combinatia dintre structura masiva a blocurilor YTONG si continutul de aer din compozitia acestora are ca rezultat un efect de amortizare fonica. Atat zgomotul aerian, cat si cel de impact, sunt absorbite, creand un mediu interior confortabil.

 

Beneficiile blocurilor de zidarie Ytong sunt vizibile inca din faza de constructie. Pe santier, Ytong permite o instalare rapida si reduce timpii de executie, aducand in plus economii de costuri la mana de lucru - cu Ytong, viteza de lucru este sporita cu 60-80% fata de timpul de executie al altor materiale de zidarie. Ytong ofera precizie maxima si o greutate redusa, fiind de aproximativ 4 ori mai usor decat betonul traditional.

 

Pe termen lung, ne vom bucura de alegerea unui material durabil. Structurile construite cu YTONG nu se vor deteriora in timp in conditii de expoatare normala. Practica de peste 80 de ani dovedeste faptul ca YTONG nu sufera nici un fel de modificari structurale si isi pastreaza calitatile neschimbate in timp.

 

Pentru mai multe sfaturi de la specialisti, accesati www.xella.ro

Sursa: Ytong

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Baie

DULAP BAIE MODERN, FINISAJ ALB-MOLID

Pret: 255,00 LEI 185,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!