Desi nu suna prea spectaculos, betonul este o optiune atunci cand aveti de-a face cu un spatiu de o forma unica.
Produs din materiale naturale, apa, nisip, ciment si pigmenti, blatul de bucatarie din beton poate fi turnat direct la locul de punere in opera.
Arhitect: Phillip Jon Brown
Avantajele blatului de bucatarie din beton
- Flexibilitate, putand fi modelat in orice forma dorita, incluzand si chiuveta;
- Rezistent la caldura si zgaraieturi;
- Varietate de culori si texturi;
- Durabil dar nu indestructibil.
Foto: Audrey Hall
Dezavantajele blatului de bucatarie din beton
- Suprafta poroasa, trebuie impermeabilizata prin lacuire si ceruire pentru a rezista la pete;
- Greutate ridicata
- Urmele taieturilor de la cutit sunt vizibile ;
- Pot aparea crapaturi mai ales daca este expus la variatii bruste ale temperaturii;
- Aspect oarecum industrial;
- Cost de realizare destul de ridicat.
- Suprafata poroasa ingreuneaza eliminarea unor microorganisme nocive sanatatii.
De retinut!
- Pentru un plus de personalitate, puteti ingloba in blat bucati de sticla colorata, portelan sau placi cermice.