Conacul Bellu, monument de cultura si arta romaneasca - galerie foto

in Diverse

Amplasat intr-un cadru feeric, Conacul Bellu a ramas puntea dintre cultura Tarii Romanesti de odinioara si Romania moderna de astazi. Acest spatiu monumental poarta unul dintre cele mai sonore nume ale culturii romanesti, fiind considerat cel mai frumos conac de secol XIX din Tara Romaneasca.
 
„Casa mica” cum era denumita, a facut parte dintr-un complex de cladiri, un complex arhitectonic ce a infruntat cele doua razboaie mondiale si mai ales teribilele cutremure din 1940, 1977, 1984 si 1990.

 

 

Conacul Bellu -  frumosul conac de secol XIX din Tara Romaneasca

 

Dupa 1990 "Conacul Bellu" a beneficiat de intreaga atentie a Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova, ce a gasit resurse de a rezolva urgentele de maxima necesitate.

 

Conacul Bellu -  frumosul conac de secol XIX din Tara Romaneasca

 

Muzeul "Conacul Bellu" se afla in Urlati, intr-o zona de basm, inconjurat de o gradina ingrijita exemplar. Nu doar interiorul conacului se bucura de grija sporita a conservatorilor, ci si gradina si aleile imprejmuitoare. Acest spatiu reprezinta o reconstructie a stilului vechi romanesc si adaposteste o serie de piese de mare valoare de arta plastica si decorativa. Conacul Bellu -  frumosul conac de secol XIX din Tara Romaneasca

 

 

Casa, construita la inceputul secolului al XIX-lea, adaposteste un patrimoniu vast ce apartine Muzeului Judetean de Istorie Prahova si, practic, se afiseaza ca o reconstituire a unei locuinte boieresti din secolul al XIX-lea. Conacul Bellu -  frumosul conac de secol XIX din Tara Romaneasca

 

Conacul Bellu -  frumosul conac de secol XIX din Tara Romaneasca

 

Conacul Bellu -  frumosul conac de secol XIX din Tara Romaneasca

 

 

Foto: ph-online.ro

Citeste articolul integral

Autor: Ana-Maria Stanescu

Sursa: ph-online.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!