Duraziv: Ponderea lucrarilor de "renovare peste noapte" creste constant

in Constructii

Produsele cu intarire sau uscare rapida sunt preferate de cei care fac lucrari de finisare si sunt presati de timp. Circa 17% dintre produsele Duraziv se incadreaza in aceasta categorie.
 
Piata produselor de finisaj menite sa reduca timpii de finalizarea a unor proiecte de constructii a crescut constant in ultimii ani, potrivit datelor producatorului de materiale de constructii Duraziv. Cererea vine in principal din partea firmelor care amenajeaza spatii comerciale. Aceste lucrari se executa de obicei peste noapte pentru a nu aderanja traficul clientilor, iar reducerea timpului de executie in acest sens se traduce in substantiale castiguri datorita faptului ca spatiile comerciale pot fi folosite imediat.

 

 

Renovare peste noapte In mod traditional un proiect de renovare care implica rezugravirea si schimbarea placilor ceramice pentru un apartament de 55 de metri patrati dureaza aproximativ 7 zile. Cea mai mare perioada de timp in cadrul acestor lucrari va fi alocata placarilor ceramice din baie si bucatarie, respectiv 4-5 zile. Folosirea adezivilor cu intarire rapida face ca acest interval sa fie redus la doar doua zile, in functie si de indemanarea mesterului.

 

"In ultimii ani se remarca o crestere usoara a cererii de astfel de produse, pe fondul imbunatatirii cunostintelor tehnice ale meseriasilor", declara George Bocai, director tehnic Duraziv.

 

"Diferenta de pret dintre adezivii rapizi si cei normali este de circa 30%. Mortarele rapide pot fi mai scumpe si cu 50% dat fiind multitudinea de posibilitati de utilizare a acestuia. Castigul realizat din realizarea mai rapida a lucrarii compenseaza categoric diferenta de pret, explica George Bocai.

 

Principalele produse din portofoliul Duraziv care grabesc timpii de excutie a unei lucrari sunt adezivii cu intarire rapida, care reduc cu 60-75% intervalul alocat punerii in opera. Acestia sunt adezivi pentru exterior, pentru placari precum si mortarul pentru reparatii si fixari.

 

"Acesti adezivi sunt bazati pe o tehnologie noua, cu grad mare de complexitate, ce difera fundamental de aceea a adezivilor uzuali. Rezistenta acestora dupa doar 24 ore este obtinuta practic de un adeziv obisnuit abia dupa 14 sau chiar dupa 28 de zile", adauga George Bocai.

 

"Pentru finisarea pardoselilor in incaperile de locuit trebuie aplicata o sapa de ciment, care are normal un timp de uscare de 28 zile, inainte de a permite instalarea parchetului. Duraziv PM47, un mortar rapid pentru reparatii, reduce cu 90% acesti timpi. Acest produs poate fi amestecat cu nisip si se pot realiza sape care se intaresc in 3 ore si se usuca in 24 de ore, dupa care se poate monta parchetul sau gresia", exemplifica directorul tehnic Duraziv.

 

In categoria produselor care grabesc lucrarile intra si adezivii de iarna. De asemenea, vopseaua Duraziv fara Miros este singurul produs din piata care permite locuirea in aceeasi zi in imobilul in care a fost aplicat produsul.

Sursa: Duraziv

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!