EXPERTIZE TEHNICE DRUMURI - MASURAREA CAPACITATII PORTANTE CU PARGHIA BENKELMAN

1000 RON

(Pretul contine TVA)

De la EURO QUALITY TEST - Bucuresti

EXPERTIZE TEHNICE DRUMURI - MASURAREA CAPACITATII PORTANTE CU PARGHIA BENKELMAN
Comenteaza Facebook Twitter

Incercam sa va oferim preturi actualizate la produsele prezente in paginile noastre. Va rugam insa sa verificati pretul si pe site-ul furnizorului. Va multumim!

Pentru determinarea capacitatii portante a structurilor rutiere suple si semirigide se utilizeaza masuratorile de deformabilitate efectuate cu deflectometrul cu parghie tip Benkelman.
Problemele care pot fi abordate sunt: determinarea starii tehnice a drumurilor, verificarea capacitatii portante a structurilor rutiere executate pe drumuri noi, dimensionarea straturilor de ranforsare pentru clasele de trafic de la foarte usor la greu si controlul calitatii lucrarilor in timpul executiei.
Aparatul masoara deformatia verticala a suprafetei complexului rutier, deformata sub solicitarea rotilor duble ale osiei din spate a vehiculului de masurare, dupa indepartarea acestuia.
Parghia basculanta permite transmiterea deplasarii verticale a varfului de contact amplasat intre rotile duble, la celalalt capat al parghiei, unde aceasta este citita cu ajutorul unui microcomparator.
Masuratorile se efectueazǎ in perioadele in care complexul rutier lucreaza in perioadele cele mai defavorabile din punct de vedere hidrologic.
Numarul punctelor de incercare depinde de specificul lucrarii: pe toatǎ lungimea drumului nou, pe sectoare omogene, atunci cand se urmareste ranforsarea structurilor rutiere si determinarea starii tehnice a drumurilor.
Inregistrarile de deformabilitate sunt prelucrate statistic si rezultatele sunt comparate cu valorile admisibile ale deflexiunii in functie de domeniul de utilizare.

Contacte - EURO QUALITY TEST:

Telefon fix: 0318079944

Telefon mobil: 0724399041

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate