Energia geotermala. Cati romani s-ar putea incalzi ecologic?

in Case ecologice

Cand vorbim de domeniul geotermal, ne gandim la o baie relaxanta in statiunile Felix si Herculane. Insa energia termala poate fi utilizata in scopuri mai importante decat baile, cum ar fi asigurarea incalzirii locuintelor, a apei calde si chiar a electricitatii in unele orase, ajutand si la aparitia a sute de locuri de munca.

 

 

Romania face parte din grupul tarilor europene cu traditie in prospectarea si valorificarea potentialului geotermic, alaturi de Islanda, Franta, Italia, Belgia sau Grecia, desi temperatura apelor si conditiile de zacamant nu fac posibila instalarea unor centrale de mari proportii, potrivit Ancai Vijdea, seful departamentului Teledetectie din cadrul Institutului Geologic al Romaniei (IGR).

 

Cel mai bine cunoscute resurse de energie termala din Romania sunt acviferele geotermale din Depresiunea Panonica, unde media temperaturilor la adancimea de 2.000 m este in jur de 127 de grade Celsius, ajungand pana la 150 de grade Celsius, la 3.000 m, reprezentand cele mai ridicate temperaturi ale apelor termale gasite in tara noastra. O alta zona cu resurse de apa geotermala este Campia Romana, intre Valea Dambovitei si Valea Oltului, unde temperaturile ajung la 100-120 de grade Celsius, la 3.000 m adancime ...

Citeste articolul integral

Sursa: Green Report

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Scaune birou, scaune bar

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!