Padurile verticale din Milano. Un proiect imobiliar inedit

in Case ecologice

Bosco Verticale este un proiect imobiliar inedit din orasul italian Milano, care presupune inaltarea a doua turnuri gemene al caror exterior va integra un gard viu format din arbusti, copaci si alte plante, relateaza The Daily Mail.

 

 

Padurile verticale din Milano Cei doi zgarie-nori vor avea 27 de etaje de-a lungul carora se vor planta 730 de copaci, 5.000 de arbusti si 11.000 de alte plante. "Ideea unei paduri verticale a aparut cand am fost implicati intr-o actiune de plantare a unor copaci", explica Michele Brunello, managerul proiectului. Conceptul iesit din comun este menit sa reduca spatiul ocupat de rezidentii orasului, si-asa numerosi, dar si sa ofere un spatiu de locuit nepoluat.

 

Cladirile vor fi gata in 2012, iar pretul apartamentelor va fi diferit in functie de etaj si suprafata. Astfel, pentru 80 de metri patrati, la un etaj inferior, italienii vor scoate din buzunar in jur de 630.000 de euro, iar pentru un apartament de 200 de metri patrati, la un etaj superior, vor achita chiar si pana la doua milioane de euro.

 

Plantele, si mai ales copacii alesi, au fost testati intr-o ...

Citeste articolul integral

Autor: Alexandra Pele

Sursa: Gandul

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!