Pergole

in Gradina flori de apartament

Des intalnite in parcuri si gradini, atat la noi, dar mai ales in tarile cu indelungata traditie in gradini publice, pergolele incep sa devina indispensabilele surse de umbra in timpul verii
 
Definitia din dictionar, anume ca pergola este o constructie usoara din grinzi de lemn dispuse cadrilat (sau radial), pe care se catara tulpinile plantelor agatatoare,a fost de mult “imbogatita” de practica si imaginatia arhitectilor si a constructorilor.

 

 

Pergola Pergola nu mai este numai un umbrar, ci o adevarata atractie, o constructie cu personalitate aparte si care poate schimba radical aspectul unei gradini private sau al unui parc.
 
Modele de pergole
Majoritatea preferam, cum e si normal, ca in gradina sa avem cat mai putine elemente nenaturale. Astfel, cele mai frumoase pergole raman cele din grinzi de lemn, lasate in culoarea lor naturala sau lacuite si vopsite in culori naturale (de la verde la diferite nuante de maro). Tulpinile plantelor se vor incolaci pe aceste grinzi si vopsirea ulterioara sau revopsirea lemnului va fi destul de dificila, asa ca e bine sa ne gandim de la inceput cum procedam. Desigur, o pergola nu trebuie neaparat sa fie “asediata” de plante, ea putand fi foarte bine acoperita cu o panza, de culoare deschisa de regula, care va asigura umbra dedesupt.
Dar combinatiile dintre plante cu flori intens colorate si cele cu mirosuri diafane nu au cum sa nu va seduca.
 
Plante cataratoare
Exista foarte multe plante pe care le putem planta in preajma pergolei. Din nefericire, multe dintre plantele spectaculoase sunt mediteraneene, provenind din zonele cu clima blanda, si nu rezista afara iarna.

Citeste articolul integral

Autor: Andreea Nedelea

Sursa: Revista Felicia

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Arta gradinaritului

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bar

SCAUN KALENDA PANTON ROSU PC

Pret: 395,68 LEI 339,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!