Cât te costa o casa din lemn pe timp de criza

in Case ecologice

Desi piata caselor de lemn este una de nisa in Romania, criza aduce avantaje pentru cei care vor sa cumpere o astfel de locuinta. Firmele care construiesc case de lemn au redus preturile in medie cu 30%. Astfel, pentru o casa cu o suprafata de 100 de mp, pretul variaza de la 11.000 de euro la 40.000 de euro fara TVA, in functie de firma pe care o alegeti.
 
Sorin Coler este directorul general unei firme din Campina, judetul Prahova care construieste case de lemn.

 

 

Casa din lemn Daca in anii de boom imobiliar, 2007-2008, firma construia pana la 20 de case de lemn pe an, in 2009, cererea s-a redus la 10 locuinte, iar in primele sase luni ale acestui an, au fost semnate doar cinci contracte din care au fost construite deja doua case.
 
„Cred ca prost e cel mai bun cuvant daca e sa compar acest an cu 2007-2008. Daca atunci construiam in jur de 15-20 de case anual si a trebuit sa refuz unele cereri, acum merge prost”, a declarat pentru Money.ro, Sorin Coler.
 
Criza l-a impins pe director sa mai reduca preturile, astfel ca acum construieste cu 399 euro/mp, fata de pretul de 540 euro/mp din 2008, ceea ce inseamna o reducere cu 26%. Daca in urma cu doi ani, Coler nu reusea sa faca fata solicitarilor de informatii si telefoanelor pe care le primea de la persoanele interesate, acum el spune ca trec saptamani fara ca telefonul sa sune. Majoritatea celor care au apelat la serviciile acestei firmei sunt bucuresteni, care fie si-au construit o casa din lemn in zonele limitrofe ale Bucurestiului, fie case la munte, in judetele Prahova si Brasov.
 
Un impuls pe care l-ar putea primi piata caselor de lemn, si nu numai, ar fi programul Prima casa.
 
„Sunt foarte multe persoane interesate de o casa de lemn prin Prima casa, insa in ceea ce piveste constructia de noi locuinte, programul nu este inca functional. Daca azi ar deveni functional, maine as semna zece contracte”, mai spune Coler.

Citeste articolul integral

Autor: Andrada Ghira

Sursa: Money.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare Case lemn

Proiecte Case

Articole recomandate

Produse din magazin

Galerie de imagini

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!