Terasa din gradina

in Ghid Practic Gradina

Iata o terasa foarte interesant construita in gradina si, in acelasi timp, extrem de utila! Se afla undeva in preajma Bucurestiului, pe malul unui lac. A fost gandita astfel incat sa fie de folos si sa se asorteze stilistic cu vila din spate.

 

 

Terasa din gradina Terenul in panta a permis ca aproximativ jumatate din suprafata podelei sa ramana spectaculos in aer. O astfel de placa din beton suspendata se poate turna prin cofrare pe dedesubt, iar dupa uscarea betonului, sa se indeparteze doar cofrajul care e la vedere, restul poate ramane pe pozitie. Sau, se putand folosi solul drept cofraj inferior apoi, dupa ce placa se usuca, se sapa dedesubt.

 

Varianta podelei prefabricate este mult mai costisitoare. In cazul din imagine, al unei placi cu suprafata de aproximativ 30 mp, betonul ar putea costa in jur de 1000 - 1200 lei, plasa de armare peste o treime din valoarea betonului, iar cofrajul il puteti face din resturi de materiale de pe santier. Desigur, aceasta placa este suspendata pe piloni metalici, introdusi in sol inaintea turnarii placii. Adancimea minima de fundare este de 1 m, dar n-ar fi rau sa fie mai mare, pentru stabilizarea malului. Vor fi patru piloni pe colturi si unul sau chiar doi in centru, pentru siguranta.

 

Merita observat ca, in zona de lucru, s-a construit un zid inalt pana la acoperis. Rostul lui este sa creeze ceva umbra suplimentara si, mai ales, sa obtureze perspectiva pe care o pot avea vecinii asupra acestui spatiu. Acoperisul este din policarbonat (un material foarte rezistent la socuri mecanice, radiatii ultraviolete, precipitatii), prins deasupra unui schelet metalic. Acest acoperis este dublat, la inferior, de unul cu dublu rost: estetic (lemnul e inegalabil, cand e vorba de decorat) si util (scandurile arunca o umbra foarte placuta pe sol).

 

Terasa este, simultan, si bucatarie, si loc de luat masa, si living ...

Citeste articolul integral

Autor: Dan Mazilu

Sursa: Romania libera

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Materiale constructii ieftine

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

MOBILA BUCATARIE CULOARE ROSIE

Pret: 2300,00 LEI 2259,99 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!