Fascinatia spatiilor mansardate

in Decoratiuni

Fie mici sau mari, chiar si intunecoase, totdeauna podurile caselor vechi si mansardele au reprezentat o fascinatie. Acum, aceste spatii pot fi amenajate si ambientate corespunzator si pot deveni functionale si extrem de spectaculoase.

 

 

Fara indoiala, fascinatia spatiilor mansardate se datoreaza faptului ca acestea sunt foarte diferite fata de incaperile obisnuite ale apartamentelor si caselor care, in comparatie cu mansardele, par monotone si terne. Tavanul inclinat, libertatea alegerii compartimentarii (pentru care deseori se poate apela la solutia open space, functionala si foarte la moda astazi), precum si volumul extrem de diferit fata de o incapere dreptunghiulara fac aceste spatii deosebit de dinamice.
 
Fascinatia spatiilor mansardate
 
Pe de alta parte, aici se pot regasi o multitudine de materiale de constructie naturale si antice care curatate, revigorate si finisate ofera originalitate si spectaculozitate. Ne referim la grinzile si, eventual, capriorii din lemn care, impreuna cu pardoseala (dusumeaua putand fi cea mai buna solutie, dar si parchetul din lemn masiv) ofera acea caldura specifica numai acestor spatii. Este de remarcat ca se poate opta cu succes si pentru varianta lasarii materialului lemnos natur, dupa o prealabila curatare. Cei care au fost la Carturesti in mansarda devin probabil si adepti ai acestei solutii. Intre alte materiale naturale care se pot regasi aici se pot enumera caramida, metalul (fierul forjat) si varul.

 

Desigur ca o tema importanta este cum se pot compartimenta aceste spatii si ce functionalitate li se atribuie. Din fericire, solutia compartimentarii cu pereti din gips-carton este atat comoda (fiind o tehnologie uscata) cat si functionala (fiind usoara nu pune in pericol structura de rezistenta a cladirii).

 

Orice functiune se poate preta pentru amenajare la mansarda, de la living, la birou si bucatarie, asa cum se poate observa si din exemplele date ...

Citeste articolul integral

Autor: Ion Damandi

Sursa: Romania libera

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Materiale constructii ieftine

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!