Cum iti faci o casa la tara?

in Casa de vacanta

In ultima vreme, tot mai multi oraseni decid sa-si construiasca locuinte in zone rurale. Lipsa utilitatilor poate fi suplinita de o centrala pe lemne, de o fosa septica si de un put de mare adancime.
 
VGheorghe Dumitrascu a demarat constructia in primavara lui 2007, pe terenul parintilor sai, detinut in comuna buzoiana Glodeanu Sarat, exact langa casa batraneasca. In numai trei luni, cu ajutorul celor doi fii ai sai si ai vecinilor, a reusit sa finalizeze proiectul.

 

 

"Nu am dorit sa construim ceva complex, ci doar sa ne creem o alternativa la agitatia si zgomotul unui oras mare precum este Bucurestiul", spune proprietarul.

 

Proiect simplu si eficient
Casa de la tara este structurata pe doua nivele si un pod, fiecare dintre ele avand o suprafata de 65 de metri patrati. Parterul este format dintr-un living, o bucatarie, o baie si un spatiu de depozitare a alimentelor, iar etajul este destinat celor doua dormitoare si unei bai. Podul este folosit drept loc de depozitare a diverselor lucruri care nu au o utilizare zilnica.

 

Constructia este realizata din panouri OSB pe structura de lemn, cu izolatie de polistiren expandat la exterior si de gips carton la interior plus zugraveala.

 

Pentru a asigura utilitatile casei, in afara de electricitate, proprietarii au construit o fosa septica, cu un cost de aproximativ 4.000 de lei si un put de mare adancime, 50 de metri, care asigura apa curenta. De asemenea, pentru a beneficia de apa calda permanent, este folosita o centrala termica pe lemne, cu ...

Citeste articolul integral

Autor: Valentin Roman

Sursa: Adevarul

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Promotii mobila Elvila

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!