Fermecator chiar si in baie: stilul rustic

in Decoratiuni

Baia nu este un spatiu de neglijat din punct de vedere estetic. Nu este o Cenusareasa a casei. Din contra, baile, in spatiile contemporane, sunt amenajari definitorii pentru stilul casei, si au parte de o atentie foarte mare din partea specialistilor.
 
O baie neingrijita este pentru o casa precum pantofii urati pentru tinuta vestimentara. Pentru pretentiosi acestea sunt domenii "sfinte".

 

 

ELEMENTE CHEIE
Stilul clasic-rustic aduce o atmosfera speciala in orice spatiu, dar parca si mai mult intr-o baie. Pentru ca, folosind mobilier si accesorii in acest spirit, banala baie capata aerul unui budoir cochet, o camera frumoasa in care troneaza ca o regina o superba cada pe picioruse sau o masuta de lavoar care aduce a masa de toaleta. Oglinda cu rama din lemn patinat este un accesoriu obligatoriu - poate o cumperi din targul de vechituri sau o dezgropi din podul bunicii.

 

Ca placare, pardoseala da foarte bine sa fie din lemn - exista acum pe piata parchet pentru baie sau substante care protejeaza lemnul. Gresia rustica (aceea patinata, care seamana cu piatra, sau cu teracota, sau cu placile colorate facute manual in Spania, Portugalia, Italia) este si ea potrivita, dar si piatra naturala sau mozaicul de orice fel.

 

Peretii sunt de preferat sa fie destul de putin acoperiti cu faianta; restul dat cu vopsele decorative sau macar cu vopsea colorata. Iar la final, agata o lampa superba, sau chiar un mic candelabru - si baia ta va deveni spatiul preferat din casa ...

Autor: Maria Enadie

Sursa: Jurnalul national

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!