Casa de vacanta portabila

in Casa de vacanta

O locuinta pe care o poti muta din loc in loc costa aproximativ 500 de euro pe metru patrat, fara TVA. Cum ar fi sa iti poti aseza casa de vacanta dupa soare sau sa o iei cu tine in concediu? Da, acest lucru este posibil si te costa aproximativ 25.000 de euro "la cheie".

 

O astfel de casa are aproximativ 48 de metri patrati utili si este construita din lemn masiv de rasinoase. Panourile exterioare sunt din OSB, iar cele interioare, din gips-carton.

 

 

Casa de vacanta portabila „Izolatia la aceasta casa este constituita din doua folii metalizate (bariera radiativa), plus 23 de centimetri de polistiren expandat. Invelitoarea este din sindrila bituminoasa, iar fundatia este din beton armat“, declara Florin Dobrescu, managing partner al firmei Stardome, care produce acest concept de locuinta.

 

Un produs finalizat este prevazut cu baie, bucatarie, terasa, instalatii electrice si sanitare, cu ventilatie cu recuperarea caldurii si incalzire cu panouri radiante.

 

Forma de cristal
Locuinta este demontabila nedistructiv. "Initial a fost atractia catre forma. Am vazut-o intr-un articol stiintific despre pseudo-cristale, acum 13 ani", explica Dobrescu. A creat un model de 2,5 m diametru, pentru a vedea care sunt problemele de calcul si dificultatile de constructie.

 

A fost o experienta care a dovedit viabilitatea conceptului, conform lui Florin Dobrescu ...

Autor: Simona Macovei

Sursa: Adevarul

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Arta gradinaritului

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!