Piatra sau placi ceramice pentru pavarea teraselor?

in Decoratiuni

Atunci cand se doreste alegerea unui material destinat placarilor la terasele exterioare, majoritatea oamenilor se orienteaza in functie de culoare, dimensiuni si pret. Dar poate cel mai important este sa aflati, ca si cumparatori, de caracteristicile si proprietatile tehnice ale materialelor, avand in vedere ca pavarea teraselor se face pentru un timp indelungat si aceste finisaje contribuie intr-o buna masura si in evaluarea unei proprietati.
 
Pretul nu trebuie sa fie principalul factor determinant de alegere, chiar daca suntem intr-un context economic mai critic. Pe langa estetica, o pardoseala exterioara de calitate diminueaza drastic riscul de accidente datorate alunecarii, dar si un cost mai mic pentru intretinere si exploatare in timp.

 

 

Piatra sau placi ceramice pentru pavarea teraselor? NATURAL E MAI BINE
Acum exista o mare varietate de produse destinate teraselor. E bine de stiut ca foarte multe dintre ele imita piatra, desi sunt materiale composite sau chiar placi ceramice. Cele mai rezistente si frumoase sunt pietrele naturale, dar sunt si cele mai scumpe.
Patina naturala pe care o capata in timp este de neegalat, dar pana la urma conteaza ca aceste pardoseli sa fie in acord cu finisajele exterioare ale casei, de aceea sfatul arhitectului in privinta alegerii lor merita pretuit si respectat.
Chiar daca decideti sa alegeti singuri placile, indiferent din materialul din care sunt fabricate, asigurati-va ca vanzatorul va poate consilia si in privinta aspectelor tehnice, nu numai in privinta culorii, dimensiunilor si adezivului.

 

FACTOR DE ALEGERE
Una dintre cele mai importante caracteristici de urmarit este porozitatea materialului. Cu cat materialul este mai compact, fara pori, cu atat rezista mai bine la ciclul inghet-dezghet, deci nu crapa din cauza diferentelor de temperatura.
Chiar si piatra naturala este tratata pentru a i se astupa porii, respectiv ceruita cu substante speciale, proces ce trebuie reluat in timp pentru protectia ei.
Placile ceramice sunt ...

Autor: Adela Parvu

Sursa: Jurnalul National

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Promotii mobila Elvila

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!