Case cu personalitate: unele din cele mai ciudate locuinte din lume - galerie foto

in Diverse

Acasa inseamna lucruri diferite pentru fiecare dintre noi, fiind mult mai mult decat un adapost. Este ca un sanctuar in care ne simtim in largul nostru si care ne reprezinta. Unele case sunt unice, datorita personalitatii puternice a proprietarilor. De la domuri la pesteri, case in copaci sau igluuri, oameni din toata lumea traiesc in locuinte neconventionale. Iata cateva dintre cele mai ciudate!

 

 

Aceasta casa din Abuja, Nigeria, este partial construita in forma de avion. A fost construita de Said Jammal pentru sotia sa Liza, pentru a marca dragostea ei pentru calatorii.

 

Casa partial construita in forma de avion

 

Heliodomul, o casa solara bio-climatica langa Strasbourg, Franta, este realizata ca un gigantic disc solar tridimensional, care este in relatie permanenta cu miscarile soarelui. Este construita pentru umbra in lunile de vara, cu temperatura de la interior mentinandu-se racoroasa. In timpul celorlalte 3 anotimpuri, cand pozitia soarelui este mai joasa pe cer, lumina intra pe ferestrele mari, incalzind spatiul.

 

Heliodomul - casa solara bio-climatica langa Strasbourg, Franta

 

Aceasta casuta este construita pe o piatra pe raul Drina, langa orasul Bajina Basta din Serbia. A fost ridicata in 1968 de un grup de tineri care s-au gandit ca piatra mai inalta de pe rau este un loc ideal pentru un adapost mic.

 

Casa de pe rau - Bajina Basta din Serbia

 

Casele din Socuellamos, Spania, sunt toate facute din cuve vechi de vin. Traiesc in tabara aceasta cam 40 de persoane, majoritatea etnici turci din Bulgaria care au venit pentru sase saptamani la cules de struguri in zona. Noaptea, ei dorm in 20 de cuve rasturnate, butoaie de marimea unei masini, care inainte de a li se gasi aceasta intrebuintare erau aruncate.

 

Casele din Socuellamos, Spania

 

Aici, Benito Hernandez se afla in fata casei lui din Coahuila, Mexic. De peste 30 de ani, el locuieste impreuna cu familia sa in aceasta casa construita la adapostul acoperisului de piatra cu un diametru de 40 de metri, vechi de cand lumea.

 

Casele din Socuellamos, Spania

 

Mai jos, Thierry Atta face curatenie in curtea casei sale din capitala Coastei de Fildes, construita in forma de crocodil.

 

Casa construita in forma de crocodil

 

Mai multe informatii si imagini pe Business Insider

Citeste articolul integral

Sursa: DailyBusiness.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!