Sfatul designerului: lemnul pretios in mobila de azi

in Decoratiuni

Esente rare si scumpe utilizate in designul modern, in forme inedite si combinatii de materiale si culori neasteptate
 
Desi productia moderna de mobilier a fost puternic acaparata de placile de PAL si MDF vopsit, lemnul natural nu si-a pierdut valoarea si nici cautarea. Se folosesc si azi esente pretioase, chiar si in combinatii moderne, alaturate unor materiale avangardiste.

 

 

Lemnul pretios in mobila de azi Este un mit fals faptul ca luxul si bunul-gust sint date de bogatie, opulenta si obiecte pretioase. Luxul nu este opusul saraciei, ci este opusul kitschului.
Lemnul este materialul cel mai putin ostentativ dintre elementele care se folosesc in amenajarile interioare. Are o frumusete tacuta, nu se expune strident si este un material cald, intr-o schimbare permanenta.
El este si a fost mereu cel mai utilizat material pentru realizarea mobilierului din locuinte. Desi tehnologia a avansat si acum intilnim diferite tipuri de materiale pentru mobilierul din casa: metal, plastic, poliester, geam, nici un alt material nu multumeste la fel de mult ca lemnul in ceea ce priveste rezistenta, frumusetea si personalizarea spatiului.
Diferitele esente de lemn dau un miros special si o culoare deosebita, fiind singurul material care a fost utilizat in toate stilurile de decoratiuni din ...

Autor: Georgiana Teodorescu

Sursa: Jurnalul National

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!