33 de ponturi de amenajare a spatiilor mici - Galerie foto

in Decoratiuni

Marea majoritate a apartamentelor vechi au suprafete utile mici, unele camere fiind chiar si sub 10 metri patrati iar dupa instaurarea crizei economice, locuintele noi au revenit si ele la dimensiuni mai mici.

 

 

Deseori pentru cazurile expuse nu sunt posibile desfiintarile unor pereti astfel incat sa se obtina suprafete mai generoase, de exemplu de tip open-space.

 

Problema ramane: cum amenajam aceste spatii, pe fiecare functiune, astfel incat interiorul sa nu se prezinte ingramadit si inghesuit, sa nu fie nici confortabil si nici estetic?

 

Amenajarea spatiilor mici
Spatiul de deasupra patului poate fi folosit ingenios pentru depozitare in dormitor (foto Shutterstock)

 

O reteta magica de amenajare a locuintelor mici nu exista... Insa orice spatiu mic poate fi valorificat la maximum astfel incat, pe langa functionalitate, sa satisfaca si exigentele de ordin estetic.

 

In orice actiune de amenajare, un rol crucial il au culorile. Albul si nuantele deschise sunt indicate mai ales in cazul finisajelor.

 

Ponturi de amenajare a spatiilor mici
Mobilier deschis la culoare si dulapuri pana in tavan - propunere IKEA

 

In ceea ce priveste stilul, cel minimalist este in topul stilurilor recomandate de designeri si arhitecti, datorita liniilor simple si drepte, care se preteaza excelent in camerele mici.

 

Apartamentele de bloc permit diferite solutii pentru marirea spatiilor. De exemplu, holul poate fi integrat in zona de living prin eliminarea peretelui (daca nu face parte din structura de rezistenta a cladirii) care separa aceste incaperi. Totusi, daca se doreste o delimitare vizuala a acestor zone, se poate opta pentru pardoseala diferita.

 

Mobilierul multifunctional reprezinta la ora actuala cea mai inteligenta solutie de utilare a spatiilor mici. Transformarea unei canapele intr-un pat veritabil de doua persoane, incorporarea unei saltele in interiorul dressingului sau mesele ascunse in mobilierul media sunt doar cateva exemple.

 

Canapea extensibila TRIX
Canapea extensibila in trei paturi individuale TRIX de la DOMAFON

 

In cazul apartamentelor cu o camera, delimitarea functiunilor se poate realiza cu ajutorul unor trucuri. De exemplu, zona de relaxare poate fi delimitata de bucatarie cu o insula (suprafata dinspre living putand fi imprimata sau decorata), un paravan sau chiar si o perdea, care sa constituie o frontiera vizuala intre spatii.

 

Ponturi de amenajare a spatiilor mici

Citeste articolul integral

Autor: Elena Varlan

Sursa: Romania libera

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Materiale constructii ieftine

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!