Confort in mijlocul padurii, la un pas de oras: Casele care se confunda cu brazii - galerie foto

in Case ecologice

Ce ar fi mai placut decat sa locuiesti in padurea de la marginea orasului, sa mergi cu bicicleta la serviciu, iar cand te intorci acasa sa ai senzatia permanenta ca te asteapta o oaza proaspata de liniste, culoare si sanatate? Si, ca bonus la toate acestea, casa ta sa se confunde cu copacii, sa fie complet “verde” si sa produca si energie in plus.

 

Konrad Wójcik, un arhitect din Danemarca, crede ca extinderea urbana ar putea fi un lucru bun. Acesta si-a imaginat cum ar putea trai oamenii in afara oraselor, departe de zgomot si poluare, dar fara sa produca un impact asupra mediului precum suburbiile tipice.

 

 

Casele care se confunda cu brazii

 

Solutia lui consta in construirea in mijlocul padurilor de la marginea oraselor a unor case in forma de copac, dotate cu toate elementele de design sustenabil aflate la dispozitie. Drumul de acasa in oras s-ar putea face cu bicicleta.

 

Casele care se confunda cu brazii

 

Ca arhitect, uitandu-ma la oameni si la lipsa lor de respect fata de mediul inconjurator, am vrut sa creez ceva proaspat, care sa asigure nu doar adapost, ci sa acopere toate nevoile societatii de azi”, spune Wójcik, citat de fastcoexist.com.

 

Copacii au fost sursa de inspiratie a arhitectului, in mare parte deoarece acestia sunt deja '”optimizati” pentru a servi ca adaposturi pentru diverse animale. Copacii se bazeaza pe energie regenerabila, fertilizeaza solul, curata aerul si ofera umbra, vizibilitate si ventilatie.

 

Casele care se confunda cu brazii

 

In conceptul danezului, casele, de forma coniferelor, ar utiliza aceleasi principii ca si copacii. O parte a acoperisului este acoperita cu panouri solare, o pompa de caldura aduce energie din pamant si un bazin bio transforma orice deseu in energie suplimentara. Ferestrele uriase ar reduce nevoia de lumina electrica si ar permite patrunderea aerului proaspat.

 

Avand in vedere ca Wojcik a dorit ca aceste case sa fie cat se poate de “verzi”, el a ales sa nu foloseasca deloc ciment sau otel in constructie. In locul acestor materiale, s-a gandit la o structura de lemn usor, dar suficient de tare ca sa suporte greutatea intregii case.

 

Casele care se confunda cu brazii

 

Astfel, o barna se va inalta in mijlocul casei precum trunchiul unui copac, iar tot ce se va gasi la interior, de la pereti la mobila, va fi realizat din materiale refolosite.

 

Casa, gandita pentru doua persoane, ar avea 4 niveluri. Arhitectul spune ca ar putea fi folosita pe post de casa de vacanta, dar nu vede niciun motiv pentru care nu ar putea fi o locuinta permanenta.

 

Casele care se confunda cu brazii

 

Foto: konradwojcik.prosite.com

Citeste articolul integral

Autor: Andra Troasca

Sursa: DailyBusiness.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Scaune birou, scaune bar

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!