Ti s-au stricat electrocasnicele din cauza intreruperii furnizarii de energie electrica? Poti primi despagubiri

in Legislatie

In ultima vreme multi oameni s-au plans de pene de curent care apar la orice ora din zi sau din noapte. Fie ca atunci cand se intrerupe curentul electric te afli in lift, fie ca esti acasa sau intr-un magazin, neplacerile sunt la fel de mari si cu consecinte negative. Aparatura electronica are cel mai mult are de suferit, putandu-se defecta. Iata ce poti face in aceasta situatie pentru a recupera pagubele.
 
Chiar daca, statistic, intreruperile de curent sunt mai rare, totusi, la noi in tara au loc de cateva ori mai multe decat in alte state din Europa.

 

 

Electrocasnice stricate din cauza intreruperii energiei electrice

 

Problema este ca fluctuatiile de tensiune pot duce la defectarea aparaturii electrice si electrocasnice. Daca esti intr-o astfel de situatie, ai sansa sa iti recuperezi paguba adresandu-te furnizorului tau de electricitate. Iata care sunt pasii de urmat:

 

- Vei depune mai intai o sesizare scrisa (in maximum 5 zile de la data incidentului), in care vei da informatii detaliate privind genul aparatului avariat, conditiile in care a avut loc incidentul si tipul defectiunii. Aceasta sesizare va trebui insotita de actele aparatului, din care sa rezulte ca esti proprietarul acestuia.

 

- Dupa aceasta sesizare, furnizorul va face cercetari proprii pentru a stabili daca incidentul a avut loc din vina lui. Evident, aceste costuri sunt suportate de firma de electricitate. In cazul in care specialistii vor stabili ca exista o legatura intre stricarea aparatului si intreruperea de curent, poti duce obiectul defect la reparat. Dupa ce se efectueaza reparatia, cu factura respectiva vei merge la furnizorul de energie pentru a-ti primi banii.

 

- Exista si situatii in care aparatul nu mai poate fi reparat. In acest caz, furnizorul va achita contravaloarea acestuia la un pret in care se includ vechimea, gradul de uzura sau reparatiile suferite pana atunci.

 

Apeleaza la Protectia Consumatorilor

Daca in termen de 30 de zile nu vei fi despagubit, pe langa suma datorata, furnizorul va plati penalitati pentru fiecare zi de intarziere.

 

Pentru siguranta, depune o reclamatie si la Protectia Consumatorilor.

 

Daca nici asa nu vei fi despagubit, poti sa dai in judecata furnizorul de energie electrica.

 

Atentie

 

Daca se constata ca aparatului a fost instalat in mod defectuos de catre proprietar sau instalatia electrica a locuintei nu corespunde parametrilor necesari pentru consum, nu se vor acorda despagubiri.

Citeste articolul integral

Autor: Rodica Dirzu

Sursa: Libertatea

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Panouri solare, panouri fotovoltaice

Articole recomandate

Produse din magazin

Galerie de imagini

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!