Sfaturi pentru a cumpara cea mai buna hota de aragaz

in Ghid Practic Casa

De fiecare data cand gatesti, bucataria ta se umple de fum, abur si, mai ales, aer umed. Iar acum, pentru ca a venit caldura, geamul larg deschis nu te mai ajuta nici sa racorsti incaperea nici sa scapi de aburi si umezeala. Ce-i de facut? Este cazul sa-ti cumperi o hota de bucatarie! Iata cum sa alegi produsul cel mai potrivit.

 

 

Hota insula de la Cucina.ro
Hota de evacuare sau de filtrare?

 

Hota in versiune aspiranta sau de evacuare absoarbe aerul si-l elimina din bucatarie prin tubul de evacuare. In acest caz, aragazul trebuie sa fie plasat foarte aproape de geam, astfel incat tubul de evacuare sa nu ocupe un spatiu foarte mare. Se recomanda pentru bucatariile clasice. Hota in versiune filtranta absoarbe aerul si-l purifica trecandu-l prin filtre de carbune activ inainte de a-l elibera, curat, inapoi in bucatarie.

 

Masoara dimensiunea in functie de aragaz

 

Pentru ca hota sa poata face fata la tine in bucatarie, ea trebuie cumparata in functie de dimensiunile aragazului. Pe de alta parte, nu uita ca, daca, de obicei, folosesti aragazul sau plita la putere maxima, intreaga suprafata de gatit va emana aburi. Deci, hota va trebui cumparata si in functie de acest aspect. Ea trebuie sa aiba o putere de absorbtie mare si mai mult de doua viteze. Se recomanda alegerea unei hote de bucatarie cu 5-10 cm. In plus pentru fiecare latura a aragazului.

 

Capacitatea de evacuare

 

Daca ne referim la hote care absorb aerul, atunci trebuie sa ne intereseze capacitatea de evacuare a acestora. Capacitatea de evacuare se masoara in metri cubi de aer aspirat si evacuat in exteriorul bucatariei in decursul unei ore. Randamentul este dat de numarul de motoare dar si de puterea aparatului. O hota de bucatarie performanta poate evacua intre 300 si 700 metri cubi de aer pe ora.

Citeste articolul integral

Sursa: Click!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Produse design interior

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!