Iti doresti o locuinta? Vei fi obligat sa cumperi una noua!

in Financiar

Programul "Prima Casa" va fi, in curand, modificat astfel incat solicitatii de credite vor cumpara numai locuinte noi. Specialistii conso.ro ne spun tot ce trebuie sa stim despre noile reglementari.
 
Solicitantii de credite "Prima Casa" vor obtine finantare doar pentru achizitia de imobile nou-construite. Modificarea face parte din strategia de consolidare a instrumentelor de garantare si contragarantare pentru stimularea investitiilor in sectoarele strategice, parte a programului de guvernare pe perioada 2013-2016.

 

 

Cu toate acestea, nu a fost indicat si un termen in care "Prima Casa" se va transforma in Noua Casa. Initial, pentru 2013 fusese propusa continuarea programului in forma sa actuala, cu modificari in privinta posibilitatii vanzarii imobilului in primii cinci ani de la contractarea creditului sau a posibilitatii de a schimba imobilul in caz de vicii ascunse.

 

Se vor ieftini locuintele vechi
Daca finatarea nu va mai fi disponibila decat pentru achizitia de imobile noi, este posibil ca presiunea pe preturile apartamentelor vechi sa scada, iar acestea sa se ieftineasca. Cine doreste sa cumpere un imobil vechi va trebui sa apeleze la un credit imobiliar standard.

 

Peste 75.000 de credite acordate
Programul "Prima Casa" este disponibil din vara anului 2009, iar pana in prezent au fost acordate peste 75.000 de credite cu o suma utilizata totala de 2,9 miliarde de lei. Conform datelor Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM, circa 28% din valoarea garantiilor acordate a fost destinata achizitiei de locuinte construite intre anii 2008-2012. In plus, un prim efect al programului a fost convergenta preturilor in zona imobiliara catre pragul de 57.000 euro, suma maxima ce putea fi obtinuta de beneficiari.

 

Uite de ce acte ai nevoie! Dosarul pe care-l inaintezi bancii pentru a obtine un credit lĄPrima Casa" trebuie sa contina urmatoarele:
Cerere de credit;
Declaratie pe propria raspundere conform careia solicitantul indeplineste toate conditiile stabilite;

Citeste articolul integral

Autor: Laura Macavei

Sursa: Click!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Materiale constructii ieftine

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!