lacramioare sau margaritare in ghiveci

Adu natura in casa ta! Invata cum sa ingrijesti plantele de interior. Creaza-ti o gradina interioara.

lacramioare sau margaritare in ghiveci

Mesajde biluta28 » Vin Apr 01, 2011 9:11 am

Am luat din magazin rizomi de lacramioare albe si roz si vreau sa le pun in balcon.... am vazut la o florarie in ghivece... ma gandeam sa incerc si eu... ori pun in ghiveci ori in jardiniera, nu stiu cum e mai bine? Si ce sa fac cu ele dupa ce infloresc... rezista peste iarna afara sau trebuie sa le fac loc in casa? In mod normal in pamant ele stau afara dar in ghiveci banuiesc ca-i altfel?? a mai experimentat cineva???
biluta28

Re: lacramioare sau margaritare in ghiveci

Mesajde anca29 » Mar Apr 05, 2011 2:49 pm

Daca ai o gradina iti recomand mai bine sa le pui in gradina,decat in ghiveci.oricum nu vor inflori decat primavara si sunt destul de pretentioase ca plante.
anca29

Mesajde biluta28 » Vin Apr 08, 2011 8:01 am

Nu am gradina .... deja le-am pus in ghiveci si au lastarit un pic, dar acum stagneaza .. ma gandesc ca o fi si din cauza vremii...
biluta28

Mesajde crisstef » Mar Ian 31, 2012 4:09 pm

salut!

Eu am in balcon amenajata o mica gradina cu bulbi, rizomi: lalele, lacramioare, zambile, floarea pastelui, narcise, ghiocei. Si an de an rezista. Trebuie mare grija la excesul de apa-putrezesc foarte usor, si menajate de frig (balconul meu nu este deloc incalzit)
crisstef

Mesajde dorin61 » Joi Feb 09, 2012 9:44 am

lacramioarele sau margaritarele trebuiesc scoase afara cu tot cu giveci (eu le tin pe pervazul geamului iarna si infloresc in fiecare an)
dorin61

Mesajde Iguana » Sâm Feb 11, 2012 1:36 pm

Hello! Eu am in gradina din fata balconului multe lacramioare si anul trecut, in primavara, am scos cateva cu tot cu radacina si le-am replantat in ghiveci. Chiar azi am verificat ghiveciul si au inceput sa rasara! Cineva mi-a spus ca dupa perioada de inflorire, frunzele trebuie tunse, si toata iarna am stat cu teama ca s-a uscat radacina si ca n-o sa mai iasa nimic. Se pare ca in casa mea o sa miroasa a lacramioare direct din ghiveci si anul asta! :D
Iguana

Mesajde biluta28 » Dum Feb 12, 2012 4:54 pm

dorin61 scrie:lacramioarele sau margaritarele trebuiesc scoase afara cu tot cu giveci (eu le tin pe pervazul geamului iarna si infloresc in fiecare an)

le-am lasat si eu afara dar acum a nins mult pe ele si gerul e asa cum e, nu stiu daca va mai rasari ceva dupa ce trece urgia de afara...imi pare rau ca nu am apucat sa le bag in casa pana sa inceapa ninsoarea asta mare...
biluta28

Înapoi la Gradina din casa