violete africane

Adu natura in casa ta! Invata cum sa ingrijesti plantele de interior. Creaza-ti o gradina interioara.

violete africane

Mesajde irish05 » Dum Ian 08, 2012 5:37 pm

aveti asa ceva ? eu le iubesc tare mult si le "prind" din frunze.
[url][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/651/spa0166tn.jpg/]Imagine[/url]

Uploaded with ImageShack.us[/url]

[url][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/714/spa0170.jpg/]Imagine[/url]

Uploaded with ImageShack.us[/url]
irish05

Re: violete africane

Mesajde petrilaana » Dum Ian 08, 2012 6:13 pm

Mereu mi-au placut violetele africane. Sunt minunate pe pervazele ferestrelor sau in alte locuri luminoase.
Intradevar, se inmultesc foarte usor din frunze.
Trebuie insa avut mare grija cu udatul lor, de preferinta in farfurioara, pentru a evita mustirea apei in ghiveci, sau udarea frunzelor. Frunzele stropite cu apa se pateaza, sau, mai rau, putrezesc.
petrilaana

Mesajde lilif » Joi Ian 12, 2012 11:46 am

Sunt foarte frumoase violetele tale. Si eu folosesc aceiasi metoda pentru a le inmulti...prin frunze.
Cand sunt prea mari le desfac si le plantez in ghivece separate.
lilif

Mesajde ilodor » Joi Ian 12, 2012 8:06 pm

Am o violeta africana cam de 1 an, a primit-o fetita mea la aniversare si intradevar e foarte frumoasa, e mov si acum iarna o tin in casa pe pervaz si vad ca ii place tare mult lumina si caldura.E plina de flori si e foarte mandra asezata intre muscate.Doar de cativa ani am inceput sa indragesc florile de ghiveci si cred ca au simtit asta si parca sunt tot mai frumoase si imi transmit incredere sa am curajul de a ma ocupa mai mult de ele si sa cresc si sa renasc odata cu ele.
ilodor

Mesajde elenafr » Lun Ian 23, 2012 2:44 pm

Intotdeauna mi-au placut violetele africane. Fac multe flori si sunt usor de ingrijit. Le inmultesc prin frunze si saptamanal le pun ingrasamant.
elenafr

Mesajde banucio » Mie Ian 25, 2012 10:06 pm

Am si eu astfel de flori, eu stiam ca se numesc Violete de Parma. Se gasesc atat in culori uni, cat si in mai multe culori, combinate. Si am intalnit si cu un singur rand de petale si asa ca cele din imagine, "batute" :D .
banucio

violete africane

Mesajde gabydo55 » Vin Feb 10, 2012 8:36 pm

Am violete de Parma sau africane cum se mai numesc. Pot sa ofer frunze cu radacina. Violetele sunt mov nebatute, dar cu frunzele deosebite - adica sunt tip varza, f f crete. Sunt f frumoase. Cine doreste asemenea violete sa ma anunte si vedem modalitatea de intalnire. Nu cred ca ar fi bine prin posta - cel mai bine ar fi la o intalnire - se poate doar in zona Sincai - metrou Tineretului.
gabydo55

Mesajde AdinaPa » Mie Feb 22, 2012 3:17 pm

Ce fel de ingrasamant folositi pentru volete ? Am si eu cateva insa pana acum nu le-am servit altceva decat apa si cred ca le-ar prinde bine ingrasamantul.
De ceva timp am observat ca se inmoaie frunzele care ating ghiveciul iar la baza plantei au aparut un fel de paduchi albi . Am spalat usor acele zone dar dupa cateva zile arata ca si cand nu au fost indepartate.
Exista ceva special pentru a scapa de parazitii care imi omoara violeta alba ?
AdinaPa

Mesajde Gavriloi Adina-Mirabela » Joi Feb 23, 2012 11:49 pm

Si eu stiu de inmultirea violetelor astfel: metoda cea mai cunoscuta de propagare a acestor minunate flori este butasirea frunzelor. Se vor folosi frunze sanatoase, viguroase, fara pete sau zgarieturi. Nu se recomanda folosirea frunzelor din prima rozeta de frunze, cea mai veche, aflata la baza plantei. Ideale sunt frunzele de marime medie, incepand cu randul al doilea catre centrul rozetei.

Frunzele se vor desprinde de planta, cu ajutorul unui cutter sau al unei lame ascutite, fara a se rani tulpina. Se vor pune la inradacinat in apa, in pahare transparente de sticla sau plastic, pana formeaza mici mustati albe de 1-2 cm, apoi vor fi plantate in ghivece mici, cu pamant pentru flori, pe baza de turba, nisip si perlit.
Gavriloi Adina-Mirabela

Mesajde simonaelena » Vin Feb 24, 2012 8:34 am

AdinaPa scrie:De ceva timp am observat ca se inmoaie frunzele care ating ghiveciul iar la baza plantei au aparut un fel de paduchi albi . Am spalat usor acele zone dar dupa cateva zile arata ca si cand nu au fost indepartate.
Exista ceva special pentru a scapa de parazitii care imi omoara violeta alba ?

Este posibil ca vinovata sa fie umezeala excesiva. Trebuie sa lasi pamantul sa se usuce putin intre doua udari. Eu ud violetele o data pe saptamana, insa frecventa udarii trebuie stabilita si functie de temperatura mediului.
Cel mai bine ar fi sa schimbi pamantul violetei tale, si sa folosesti un substrat care sa permita drenarea surplusului de apa. Si mai ales, nu uda decat atunci cand planta are nevoie.
simonaelena

Următorul

Înapoi la Gradina din casa