Gresie sau parchet in bucatarie?

Finisarea si decorarea peretilor si pardoselilor - zugraveli, tapet, lambriu, gresie, faianta, parchet, etc.

Re: Gresie sau parchet in bucatarie?

Mesajde ValentinaT50 » Mie Ian 04, 2012 8:17 pm

Da, sunt opinii si opinii. Eu am optat pentru gresie. E drept ca e rece, dar vara este un avantaj. Se curata usor, si e foarte bine in cazul in care ajunge apa pe pardoseala.Desi am renovat recent, cu schimbare de instalatie, la 6 luni o teava s-a desprins. Nu a fost chiar inundatie, am observat la timp, dar parchetul clar ar fi fost afectat.
Si linoleumul are o problema: la imbinari poate intra apa si incepe sa miroasa neplacut.
Eu ani de zile am avut iarna gresia acoperita cu mocheta ( nu integral) astfel incat nu era nici rece, dar se putea scoate si curata.
ValentinaT50

Mesajde constance23 » Dum Ian 08, 2012 6:14 pm

Nu am indraznit sa pun parchet in bucatarie, ci doar in dormitoare. O gresie care ma alinta imi place sa o privesc...Macar vara stiu ca acel loc e racoros....la picioare :p
constance23

Mesajde atiana » Mar Ian 10, 2012 4:00 pm

Gresia este sfanta in bucatarie, se curata imediat si se intretine usor.
atiana

Mesajde camelia.jitiu » Mie Ian 11, 2012 1:18 pm

unde am stat inainte am avut parchet in bucatarie.... si 9 ani...nu am avut nici o problema. Intr-adevar a fost pus foarte bine...si a fost calitativ.
camelia.jitiu

Mesajde Gavriloi Adina-Mirabela » Mie Ian 11, 2012 11:31 pm

Cel mai util este sa folosesti totusi gresie in zona in care gatesti,se intretine si se curata mai usor!In rest parchet ca este mai calduros si are un alt aspect!
Gavriloi Adina-Mirabela

Mesajde alinabarbu » Joi Ian 12, 2012 10:45 pm

corect,depinde si de configuratia bucatariei,eu am pe partea cu gatitul gresie si pe partea cu masa parchet,vine minunat,practic parca ar fi 2 locuri diferite,si faianta la fel doar pe partea cu gresia si la parchet,pana la jumatea peretelui am lambriu,vine foarte bine!
alinabarbu

Mesajde elenafr » Sâm Ian 14, 2012 11:02 am

Eu am optat pentru gresie in bucatarie. Este usor de intretinut si iarna, cand este frig, asez un covoras in zona de luat masa.
Eu nu as pune parchet in bucatarie. Linoleumul este,iarasi o solutie ok.
elenafr

Mesajde constructii24 » Mar Ian 17, 2012 12:10 pm

De obicei in bucatarie sau baie gresia este cea mai folosita pardoseala. Dezavantajul gresiei este faptul ca se poate sparge. Un obiect greu care cade pe gresie provoaca o fisura sau chiar deteriorarea ei in intregime. La contact gresia este rece, iar mai ales cazul in care sunt copii in casa ar fi indicat folosirea unei pardoseli care ofera un confort mai ridicat si o senzatie mai placuta la atingere.
Deci cum se poate rezolva problema in baie sau bucatarie? Exista o alternativa rezonabila din punct de vedere al pardoselii?...Da, sigur! O alternativa reala ar fi parchetul laminat din PVC. PVC-ul este folosit in prezent intr-o varietate infinita de materiale si produse intr-un mod ecologic. Laminatul din PVC este extrem de durabil, rezistent la intemperii, mucegai si rezistent la deformare!
constructii24

Mesajde filipancayony » Mar Ian 17, 2012 4:50 pm

as inclina totusi spre gresie...
filipancayony

Mesajde Angelica84 » Dum Ian 22, 2012 11:29 am

Eu cred ca gresia este cea mai potrivita pentru bucatarie deoarece se curata usor, este mai rezistenta si se poate asorta cu faianta iar iarna eventual se poate acoperi cu mocheta sau cu un covoras.
Angelica84

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Finisaje pereti si pardoseala