Termoizolarea peretilor exteriori

Izolatii termice pentru fundatii, pereti, pardoseala sau acoperisuri. Tehnologii si materiale: polistiren expandat, polistiren extrudat, vata minerala, vata bazaltica, celuloza, termoizolatii ecologice etc.

Termoizolarea peretilor exteriori

Mesajde muha_huma » Dum Mai 08, 2011 5:07 pm

Cred ca ar fi binevenita o discutie pe tema termoizolarii peretilor exteriori la o casa.

Ar fi de abordat mai multe perspective:
- costurile initiale de realizare a lucrarilor;
- eficienta, tradusa in economii la incalzirea/racirea locuintei;
- durata de viata;
- aspectul ecologic.

Probabil ca nu exista un material/sistem care sa castige toate aceste criterii, altfel n-ar exista pe piata atatea materiale, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale, provocarea este insa sa cunoastem aceste materiale si sa luam o decizie cat mai buna atunci cand ne termoizolam casa.

Deci, cum ati izolat termic peretii exteriori, si de ce?
muha_huma

Re: Termoizolarea peretilor exteriori

Mesajde emilescu » Mar Mai 10, 2011 9:42 pm

Personal......am acceptat soluţia termosistem clasic de 8 cm lipit cu adeziv Baumit...>> pt că ''Arhitecta'' mi-a recomandat la zid de 30 cm acest sistem ca fiind eficient; doriţi mai multe informaţii, cereţi pe mail....
emilescu

termoizolatie

Mesajde EMILUTA » Joi Mai 26, 2011 9:20 am

am nevoie de sfaturi pentru placarea unei case la rosu cu sistem termoizolant. de care? care este mai bun/ stie cineva despre cel grafitat?
EMILUTA

Mesajde muha_huma » Joi Mai 26, 2011 12:46 pm

EMILUTA scrie:am nevoie de sfaturi pentru placarea unei case la rosu cu sistem termoizolant. de care? care este mai bun/ stie cineva despre cel grafitat?

Teoretic, polistirenul expandat grafitat are o conductivitate termica mai mica decat polistirenul expandat negrafitat, cu aproximatie:
- polistirenul expandat negrafitat = 0,040 W/mK
- polistirenul expandat grafitat = 0,031 W/mK

Aceasta inseamna ca polistirenul expandat grafitat va izola mai bine.

In oricare din cele 2 variante alege insa o grosime de cel putin 8 cm pentru termoizolatie.
muha_huma

Mesajde ramona neagoe » Mie Ian 16, 2013 9:41 am

Mai bine ai izola casa la rosu cu spuma poliuretanica. Este o metoda noua si cea mai buna. Ce-i drept este putin mai scumpa, dar calitatea este superioara.
ramona neagoe

Mesajde roger-ius » Mie Ian 16, 2013 3:27 pm

ramona neagoe scrie:Mai bine ai izola casa la rosu cu spuma poliuretanica. Este o metoda noua si cea mai buna. Ce-i drept este putin mai scumpa, dar calitatea este superioara.

Si eu zic ca e o metoda noua si, poate, cea mai buna (tinand cont ca nu ai rosturi de imbinare, etc). Etanseaza bine, umpland toate spatiile. Dar ca "cei drept este putin mai scumpa" nu este adevarat deloc! Este mult mai scumpa decat varianta izolarii cu polistiren. Cautam si eu tot felul de variante pt. termoizolarea casei. Evident am luat in calcul si varianta izolarii cu spuma poliuretanica. Si am fost neplacut surprins cand am vazut costurile. Nu mai retin exact, dar era un minim de 6-7 E/mp la o grosime de 3 cm a spumei. Acei 3 cm grosime sunt insuficienti. Ma costa mai ieftin un mp de zidarie placat cu polistiren de 10 cm (oricum eu am pus mai gros stratul). Chiar daca spuma are un coeficeint termic ceva mai bun decat polistirenul, totusi nu putem compara 3 cm de izolatie cu 10 cm de izolatie! Deci ... scump doamna, scump. Dincolo (la polistiren) era mai ieftin!
roger-ius

Mesajde mateicostin » Mie Ian 30, 2013 3:19 pm

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog din experienta, daca termoizolarea exterioara rezolva problema igrasiei interioare?
Peretii exteriori sunt deja izolati pe interior?
Care ar fi cea mai buna solutie pentru eliminarea completa?

Oare decopertarea totala a interiorului si refacerea + termoizolatia exterioara de buna calitate ar putea rezolva igrasia? Sau sa ma mut?

Multumesc.
mateicostin

Mesajde petre67 » Mie Ian 30, 2013 8:53 pm

mateicostin scrie:Buna ziua,
Imi puteti spune va rog din experienta, daca termoizolarea exterioara rezolva problema igrasiei interioare?
Peretii exteriori sunt deja izolati pe interior?
Care ar fi cea mai buna solutie pentru eliminarea completa?
Oare decopertarea totala a interiorului si refacerea + termoizolatia exterioara de buna calitate ar putea rezolva igrasia? Sau sa ma mut?
Multumesc.

Doar termoizolarea exterioara nu rezolva problema igrasiei. Daca igrasia este datorata condensului, atunci termoizolarea exterioara ajuta, dar mai trebuie respectati si alti factori: incalzirea constanta a spatiului interior si eliminarea umezelii in exces.

Daca insa igrasia este datorata infiltratiei umezelii prin fundatie, atunci termoizolatia exterioara nu mai ajuta cu nimic, poate chiar dauneaza (impiedica peretele sa respire). In acest caz, mai bine vinzi, lucrarile sunt complexe si costisitoare.

Oricum, si in cazul condensului trebuie data jos tencuiala afectata.
petre67

Înapoi la Termoizolatii