Gresie sau parchet in bucatarie?

Finisarea si decorarea peretilor si pardoselilor - zugraveli, tapet, lambriu, gresie, faianta, parchet, etc.

Re: Gresie sau parchet in bucatarie?

Mesajde ValentinaT50 » Mie Mai 23, 2012 7:47 pm

Eu prefer gresia. Am facut chiar o modificare. Am facut o bucatarie deschisa, spatiul a devenit destul de mare si permitea combinatia gresie cu parchet, dar parchetul este mai dificil de intretinut, iar daca este stratificat chiar este o problema. Parchetul din camere este foarte pretentios, necesita ceruire, se zgarie usor, asa incat asta mi s-a parut solutia cea mai practica.
ValentinaT50

Mesajde Pop Aurica » Joi Mai 24, 2012 6:31 am

Gresia este cea mai recomandata dar, parchetul este mai calduros. Importanta este calitatea parchetului ! Trebuie sa reziste bine la umiditate.
Pop Aurica

Mesajde misterb » Joi Mai 24, 2012 11:40 am

Dupa parerea mea parchetul in bucatarie nu are ce cauta. Sugerez gresia fara niciun fel de retinere. De ce? Simplu, din motive practice... mai pica ceva ulei pe jos, sau orice altceva...si ce faci cu parchetul il faci praf in cateva luni ..cel mult... ori pe gresie se curata imediat ...
misterb

Mesajde agnesmaryo » Dum Mai 27, 2012 12:06 pm

Gresia este mai buna pentru ca se sterge mai usor! Parchetul daca se pateaza este mai greu de recuperat...Gresia aduce mai mult frig, dar in bucatarie gatim si este cald, asa ca e potrivita!
agnesmaryo

Re: gresie sau parchet in bucatarie?

Mesajde veronica2012 » Mie Mai 30, 2012 11:54 pm

:D :D :D :D :D :D :D
lucianfr scrie:In bucatarie as pune in orice moment gresie.Este rezistenta si usor de intretinut.Daca alegi parchet,cumpara atunci un model special creat pentru bucatarie, tratat pentru umezeala si rezistent la mucegai.Nu uitati ca in bucatarie este umezeala de cele mai multe ori.Linoleumul este o varianta,dar dupa un timp se decojeste pe la margini.Solutia este sa investesti unban in plus daca vrei sa te tina.Pana la urma ajungi la acelasi pret cu gresia.

EU NU SFATUIESC GRESIA, SE UDA REPEDE, IARNA E FRIG SI DACA DESCHIZI GEAMUL CHIAR CA E DE RAU, PREFER SI RECOMAND PARCHETUL, E CALDUROS SI SE CURATA SI INTRETINE FF USOR, ACUM FIECARE CU PREFERINTELE SALE.
veronica2012

Mesajde Ramo Mona » Mar Iun 05, 2012 8:53 pm

cu siguranta gresia, este mai usor de curatat tinand cont ca in bucatarie se face mizerie destul de usor mai ales cand multe persoana tranziteaza incaperea este indicat ca si curatenia sa se faca la fel de usor, iar gresia zic eu ca este candidatul ideal pentru bucatarie
Ramo Mona

Mesajde RooN » Joi Iun 14, 2012 9:30 am

Gresie pt ca in bucatarie mai scapi pe jos mancare, apa si altele. Gresia se curata mult mai usor si rezista mai mult decat parchetul.
RooN

Mesajde Grosu Alexandra » Joi Iun 28, 2012 4:45 pm

eu zic gresie, cu toate ca bucataria este un loc in care se sta mult in picioare si gresia trage rece, in acelasi timp e si un loc in care mai scapa ulei sau alte chestii ceea ce ar murdari parchetul
Grosu Alexandra

Mesajde asmin » Lun Iul 23, 2012 2:20 pm

chiar daca este mai rece gresia este cea mai buna pentru bucatarie, este usor de intretinut si se vede si foarte bine cu faianta de pe peretii bucatariei.
asmin

Mesajde HAYAT » Vin Aug 10, 2012 10:22 am

marcelb scrie:Eu le-am combinat: in zona de gatit am pus gresie, iar in zona de luat masa am pus parchet.
Depinde cum e configurata bucataria.
Daca nu le poti combina, eu as opta pentru gresie, pentru ca se curata mult mai usor, iar intr-o bucatarie in care se gateste e imposibil sa nu stropesti pe jos cu diverse.

Eu sunt de acord cu ceea ce ai zis. Nu cred ca nu merge faianta de pe perete cu parchetul de pe jos. Sunt diferite modele de parchet unele chiar pot imita foarte bine gresia si invers: gresie care imita perefect parchetul. Deci si eu sunt de parere ca in bucatarie poti pune atat gresie cat si parchet, in functie de utilitatea zonei: pe langa chiuveta, frigider si aragaz e indicata gresia. In celelalte parti, e binevenit parchetul. De altfel, parchetul tine mai cald la picioare decat gresia. Optional se poate folosi si un covoras asortat.
HAYAT

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Finisaje pereti si pardoseala