Mic dictionar cu termeni din lumea arhitecturii, constructiilor, gradinaritului, amenajarilor interioare si exterioareSelectati o litera din index !


Proiectul Tehnic ( PT )

Proiectul Tehnic ( PT ) consta in documentatia - piese scrise si desenate -, cuprinzand solutiile tehnice si economice de realizare a obiectivului de investitii si pe baza careia se executa lucrarile autorizate.

Proiectul Tehnic ( PT ) este piesa principala din dosarul depus pentru obtinerea Autorizatiei de Construire. PT-ul se realizeaza urmand specificatiile din Certificatul de Urbanism.

Pentru realizarea PT-ului, proprietarul (sau investitorul) trebuie sa apeleze la un proiectant (arhitect autorizat). Arhitectul autorizat realizeaza proiectul impreuna cu un inginer de rezistenta autorizat ("structuristul") si cu unul sau mai multi ingineri instalatori autorizati (sunt trei proiecte de instalatii: electrice, sanitare si termo-ventilare).
Proiectul trebuie sa fie stampilat de un numar de "verificatori" stabiliti prin lege: verificatorul de arhitectura (arhitect), verificatorul de rezistenta (inginer constructor) si verificatorul de pompieri. Acestia nu pot fi si autori ai proiectului (verificatorii sunt profesionisti aparte, numarul lor fiind extrem de limitat). Proiectantii sunt cei care obtin aceste stampile de la verificatori.

Proiectul trebuie sa obtina de asemenea un numar de avize, mentionate prin Certificatul de Urbanism (apa, canalizare, mediu, pompieri, etc).
In general, tot proiectantul este cel care se ocupa si de obtinerea acestor avize, desi legea prevede ca aceasta obligatie cade in sarcina proprietarului.

Sursa: Legea 50/1991


Vezi si: Autorizatia de Construire ( AC );  Autorizatia de Desfiintare ( AD );  Certificatul de Urbanism ( CU );  Planul Urbanistic de Detaliu ( PUD );  Planul Urbanistic General ( PUG );  Planul Urbanistic Zonal ( PUZ );  Procentul de Ocupare al Terenului ( POT ); 
Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Mobila Elvila - produse noi

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate