Mic dictionar cu termeni din lumea arhitecturii, constructiilor, gradinaritului, amenajarilor interioare si exterioareSelectati o litera din index !


Certificatul de Urbanism ( CU )

Certificatul de urbanism ( CU ) este actul de informare prin care autoritatile fac cunoscute solicitantului elementele privind regimul juridic, economic si tehnic (inaltimea maxima a cladirii, procentul de teren ce poate fi ocupat de cladire ( POT ), retragerile fata de limita proprietatii etc.) al terenurilor si constructiilor existente la data solicitarii, si stabilesc cerintele urbanistice care urmeaza sa fie indeplinite in functie de specificul amplasamentului, precum si lista cuprinzand avizele si acordurile legale (apa, canalizare, gaze, pompieri, mediu, etc), necesare pentru a obtine Autorizatia de Construire ( AC ).

Certificatul de urbanism ( CU ) se emite, dupa caz, de presedintii consiliilor judetene, de primarul general al municipiului Bucuresti, de primarii municipiilor, sectoarelor municipiului Bucuresti sau ai oraselor si comunelor, pentru lucrarile care se executa in teritoriul administrativ al acestora. Īn vederea eliberarii certificatului de urbanism solicitantul - orice persoana fizica sau juridica interesata - se va adresa autoritatilor amintite mai sus cu o cerere care va cuprinde atat elementele de identificare a imobilului pentru care se solicita certificatul de urbanism, cat si elementele care definesc scopul solicitarii.

Certificatul de urbanism se elibereaza solicitantului in termen de cel mult 30 de zile de la data inregistrarii cererii.

Certificatul de urbanism nu confera dreptul de a executa lucrari de constructii!

Sursa: Legea 50/1991


Vezi si: Autorizatia de Construire ( AC );  Autorizatia de Desfiintare ( AD );  Planul Urbanistic de Detaliu ( PUD );  Planul Urbanistic General ( PUG );  Planul Urbanistic Zonal ( PUZ );  Procentul de Ocupare al Terenului ( POT );  Proiectul Tehnic ( PT ); 
Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate