Ingrasamantul Osmocote implineste 40 de ani pe piata europeana

in Recomandari

Waardenburg, Olanda – 27 ianuarie 2010. Compania americana Scotts, producatorul ingrasamantului peliculat Osmocote Exact, aniverseaza in acest an 40 de ani de la introducerea cu succes al acestuia pe piata europeana.
 
Scotts a fost prima companie care a dezvoltat ingrasamantul peliculat cu eliberare controlata.

 

 

Astazi, prin inovatie si investitie in tehnologie, s-a ajuns la Osmocote generatia IV – ingrasamant dublu peliculat, care reprezinta cea mai avansata solutie de fertilizare pentru horticultura.

 

 

Gerard Klein Onstenk, Director International de Marketing pentru plante ornamentale la Scotts Professional declara: “Prin investitia continua in dezvoltare si cercetare dorim sa ajutam producatorii sa cultive flori si plante ornamentale cu o calitate cat mai buna. Un pas inainte facut de compania noastra a fost facut in anii ’80 cand, pe langa eliberarea controlata a azotului, fosforului si potasiului, s-a reusit eliberarea controlata a microelementelor. Aceste inovatii au dus la fertilizarea plantelor eficient, sigur si controlat. Si pe viitor fermierii se pot baza cu incredere pe produsele noastre si expertiza tehnica oferita lor.”
 
In anii ‘90 a fost lansat Osmocote Exact – generatia a-III-a de ingrasamant peliculat. El aduce un plus de siguranta, consistenta in procesul de productie, precum si eliberarea macro si microelementelor dupa un tipar bine determinat. Acest lucru permite cultivatorilor sa cunoasca si sa controleze efectul acestuia inainte de a fi aplicat. Produsul este disponibil in longevitati de 3-4 luni, 5-6 luni, 8-9 luni si 12-14 luni.
 
Generatia a-IV-a – Osmocote Exact DCT (Dual Coating Technology) este si ea disponibila, fiind lansata in 2005. Cu acest ingrasamant dublu peliculat cultivatorii isi pot programa singuri cum vor sa fertilizeze culturile. Deasupra invelisului din rasina (care elibereaza nutrientii prin osmoza - prezent la generatia a-III-a) exista a doua pelicula care permite eliberarea, exact atunci cand planta are nevoie.
 
Scotts Professional, divizia companiei Scotts pentru utilizatorii profesionisti, aniverseaza cei 40 de ani de succes pe piata europeana in cadrul Targului International IPM din Essen, Germania. La standul Scotts se vor afla parteneri si utilizatori profesionisti din toata Europa. Cu aceasta ocazie a fost lansat si un website special: www.40yearsosmocote.eu. In Romania evenimentul va fi promovat in cadrul intanirilor directe avute cu fermierii din toata tara si prin actiuni de marketing.
 
Produsele Scotts, Osmocote (generatia II, III si IV) si Osmocote Start (un produs cu eliberare mai rapida pentru rasaduri) sunt comercializate in Romania prin importatorul oficial - Holland Farming Agro, inca din 2001. Compania detine in portofoliu toata gama Scotts de ingrasaminte pentru agricultura: Agroblen (peliculat), hidrosolubil – Solinure, foliar – Agroleaf Power, pentru gazon: Sportsmaster, Sierrablen Plus, Sierraform GT, Greenmaster si gama LandscaperPro. Pentru flori si plante ornamentale, pe langa gama Osmocote exista si ingrasamintele hidrosolubile Peters si Universol. Incepand cu anul 2009, in Romania este disponibila gama de seminte de gazon LanscaperPro si Pro Select, precum si aplicatoarele concepute special pentru gama de ingrasaminte.
 
Compania Scotts Miracle Gro este unul dintre cei mai importanti producatori de ingrasaminte din lume pentru horticultura, gazon si agricultura, precum si de seminte de gazon. Scotts a fost fondata in 1840 in Marysville, Ohio (SUA) de catre Orlando McLean Scott. In 2009, in ciuda crizei economice, Scotts a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 5,1%, avand vanzari in valoare de 3,14 miliarde de dolari. Compania are peste 6000 de angajati si colaboratori in lumea intreaga.

Mai multe detalii despre ingrasaminte veti gasi vizitand site-ul firmei Scotts

Sursa: Scotts

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!