Este, de departe, cel mai folosit material pentru blatul de bucatarie, fiind obtinut prin presarea la temperaturi inalte a mai multor straturi de hartie speciala impregnata cu rasini plasticate. Coala laminata astfel obtinuta este aplicata cu adezivi speciali pe o placa suport din PAL, MDF sau alt material lemnos. Exista si variantele de blaturi de bucatarie termorezistente, mai scumpe decat cele standard.
Foto: Eric Roth
Avantajele blatului de bucatarie din laminat
- Cea mai variata gama de culori si texturi, imitand foarte bine materiale naturale (mult mai costisiotoare) precum granitul, marmura sau lemnul masiv;
- Intretinere usoara;
- Rezistenta la impact;
- Costuri reduse pentru material si manopera de instalare.
Foto: Ryland Peters & Small
Dezavantajele blatului de bucatarie din laminat
- Zgaraieturile sunt imposibil de remediat;
- Nu puteti taia sau toca alimentele direct pe blat;
- Obiectele fierbinti sau infiltrarea apei pot provoca dezlipirea straturilor.
Blatul de bucatarie laminat poate imita perfect lemnul masiv - Designer: Linda G Larisch
De retinut!
- Beneficiati de un buget limitat care nu va permite un blat dintr-un material scump? Acoperiti o mica parte a bucatariei, cea mai vizibila si folosita, cu materialul dorit, iar pentru restul blatului folositi un laminat asortat.